Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland
Nieuwbouw:Sint Josephstraat - Haghorst, Haghorst
Nieuwbouw:
Sint Josephstraat - Haghorst, Haghorst

Type: Koop
Plaats: Haghorst
Aantal: 2
Soort:
Prijs: € 559.500 v.o.n.
Bereken Maandlasten

Nieuwbouw keuze: Home | Koop | Noord-Brabant | Haghorst
Info

Zoekt u een bouwperceel? Of wilt u landelijk wonen aan de Sint Josephstraat in Haghorst in een vrijstaande woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Deze twee nieuw te bouwen vrijstaande woningen zijn gelegen aan de Sint Josephstraat, in een groene woonomgeving. De woning beschik...

Volledige omschrijving

Zoekt u een bouwperceel? Of wilt u landelijk wonen aan de Sint Josephstraat in Haghorst in een vrijstaande woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Deze twee nieuw te bouwen vrijstaande woningen zijn gelegen aan de Sint Josephstraat, in een groene woonomgeving. De woning beschikt onder andere over een royale achtertuin met een optie voor een garage en parkeerruimte voor meerdere auto’s. Verder is woning voorzien van een slaapkamer en badkamer op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping en een open bergzolder. De woning biedt een goede basis voor veel mogelijkheden.

U heeft de mogelijkheid om de woning als ruwbouw te kopen, te weten wind- en waterdicht of afgewerkt volgens de technische omschrijving. Andere mogelijkheden zijn:
- aankoop grond zonder plan, grondkosten € 495,- p/m² incl. BTW 
- inruil eigen woning is bespreekbaar
- inruil bedrijfs onroerend goed is bespreekbaar

Indeling
Begane grond

Hal/Entreepartij
U komt de woning binnen in de ruime entreepartij/hal. Hier bevinden zich een garderobenis, de trap naar de eerste verdieping en de toiletruimte. Tevens is vanuit hier de woonkamer toegankelijk.

Woonkamer
De ruime L-vormige woonkamer van circa 54 m² heeft veel lichtinval door de twee erkers. Vanuit de woonkamer is er via dubbele deuren uitzicht op en toegang tot de achtertuin. Aan de achterzijde van de woonkamer is de dichte keuken bereikbaar.

Keuken
Vanuit de woonkamer is er toegang tot de leefkeuken met vaste kast. De keuken is niet opgenomen in de koopsom. De keuze voor een keukenleverancier is zelfstandig door de koper te bepalen. De keuken mag na oplevering zelf geplaatst worden.

Slaapkamer
Vanuit de woonkamer is de slaapkamer (ca. 15 m²) bereikbaar. In de slaapkamer is een hoekraam geplaatst wat veel licht brengt. Grenzend aan de slaapkamer is de badkamer gelegen.

Badkamer
In de badkamer is ruimte voor een bad, douche, wastafel en toilet.

Eerste verdieping

Via de overloop zijn de drie slaapkamers, tweede badkamer en de technische ruimte bereikbaar.

Slaapkamers
Aan de voorzijde van de woning bevinden zich 2 slaapkamers (ca. 14 m² en 8,5 m²), waarvan 1 met dakkapel. De derde slaapkamer (13,5 m²) is aan de achterzijde gelegen.

Badkamer
De badkamer biedt ruimte aan een douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping

Vanuit de overloop op de eerste verdieping is met een vlizotrap de bergzolder bereikbaar.

Buiten

De woning beschikt over een voor- en achtertuin.

Garage
Er is een mogelijkheid om een garage te laten bouwen.


Omgeving

Haghorst is een ontginningsdorp dat geleidelijk gegroeid is toen er grootschalige ontginningen van woeste gronden plaatsvonden. Omstreeks 1918 werden pogingen ondernomen om landbouwbedrijven te stichten in De Opslag en De Drie Huizen op de Beerse Heide. Deze pogingen leidden niet tot veel succes, aangez...

Volledige omschrijving

Haghorst is een ontginningsdorp dat geleidelijk gegroeid is toen er grootschalige ontginningen van woeste gronden plaatsvonden. Omstreeks 1918 werden pogingen ondernomen om landbouwbedrijven te stichten in De Opslag en De Drie Huizen op de Beerse Heide. Deze pogingen leidden niet tot veel succes, aangezien de verkeerde landbouwmethoden werden gehanteerd.
Nieuwe ontginners kwamen in 1928 en die hadden meer succes. Deze kwamen uit Gilze en wisten de juiste landbouwtechnieken te hanteren. Ondertussen was in 1923 het Wilhelminakanaal voltooid. Deze ontwikkelingen maakten dat bij de sluis een nederzetting ontstond die in 1930 via een verharde weg met de buitenwereld werd verbonden.

 

Haghorst ligt in het midden van een betrekkelijk kaal heide-ontginningsgebied. Direct ten noorden loopt het Wilhelminakanaal, waar een fietspad langs ligt. Verder naar het Westen ligt het dal van De Reusel. Deze rivier is hier echter gekanaliseerd. Het deel van de Beerse heide dat niet tot landbouwgrond is omgevormd, is begroeid met naaldbos. Dit bevindt zich ten zuiden van Haghorst.

 

Haghorst is een hechte gemeenschap. Het is vooral bekend vanwege het jaarlijkse evenement “Haghorst Spektakel”, waaraan zo’n 600 mensen veelal vrijwillig hun medewerking verlenen. Daarbij zijn onder meer activiteiten als het Nederlands kampioenschap gazonmaaierracen, het Nederlands kampioenschap lake-jump en het Brabants kampioenschap Dorps- en Stadsomroepers en het jaarlijks terugkerende straattheaterfestival te zien.

Share |
Meer woningen
Meer woningen