Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

4 tips voor een veiliger gevoel in je eigen huis


Een verhuizing naar een nieuwe woning is altijd spannend. Je moet wennen aan een nieuwe omgeving en aan nieuwe geluiden die je hoort. Bovendien is het belangrijk dat je nieuwe huis aanvoelt als een veilige plek. Daar zijn verschillende maatregelen voor te nemen, zoals een cilinderslot kopen. Daarmee is het voor ongenode gasten haast onmogelijk en extra lastig om binnen te komen. Zorg dan ook voor een optimaal veilig gevoel in je huis met de volgende tips.

1. Koop goede sloten

Het is in het kader van inbraakbeveiliging van belang om alle deuren van goede sloten te voorzien. Denk dus niet alleen aan een goed cilinderslot voor de voordeur, maar ook aan de beveiliging van een achterdeur of balkondeur. Naast het beveiligen van de deuren van je woning zijn er ook mogelijkheden om ramen te beveiligen. Bijvoorbeeld door raamsloten aan te schaffen. Een goed slot maakt het inbrekers lastiger om binnen te komen. Als inbrekers moeite hebben met binnenkomen, laten ze het huis liever voor wat het is om ergens anders te gaan inbreken.2. Schaf een alarmsysteem aan

Er zijn steeds meer mensen die de stap maken om een alarmsysteem aan te schaffen. Zo zijn de bewegingsmelders populair net als deur-raamcontacten en flitslampen. Er zijn hele vernuftige systemen op de markt die ook een signalerende functie hebben. Bijvoorbeeld als je het huis verlaat en je hebt vergeten het raam of de deur dicht te doen. Uiteraard draait een veilig gevoel in huis niet alleen om inbrekers. Het kan ook voorkomen dat er brand ontstaat. In dat geval is het simpel om je veilig te voelen door op verschillende plaatsen in je woning een rookmelder te hangen.

3. Installeer een slimme deurbel

De slimme deurbel wint eveneens aan populariteit. Dat is een effectief systeem dat is uitgevoerd met cameradetectie en een microfoon en luidspreker. Ben je niet thuis, maar staat er iemand voor de deur dan is er communicatie in woord en beeld mogelijk. Bovendien zie je wat er voor je voordeur gaande is.

4. Installeer camera’s

Een slimme deurbel heeft een camera, maar ongenode gasten bellen niet altijd eerst netjes aan voordat zij binnenkomen. Daarom is het om je extra veilig te voelen in je eigen huis ook mogelijk om camera’s te installeren. Bijvoorbeeld een beveiligingscamera die gericht is op de achterdeur en tuin. Het voordeel van de moderne systemen is dat je live kan meekijken wat er gebeurt tijdens je afwezigheid.

Meer woningen
Meer woningen