Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Acrylaat geeft uw nieuwe woning een eigentijdse uitstraling


Als je van een moderne uitstraling houdt en niet bang bent om een eigen stijl te laten zien dan is acrylaat de kunststof bij uitstek om je woning mee aan te kleden. Acrylaat, ook wel PMMA of Plexiglas genoemd, is een kunststof met een elegante uitstraling die over een aantal unieke eigenschappen beschikt. Zo is acrylaat licht van gewicht, eenvoudig te bewerken, 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte en in transparante uitvoering onovertroffen helder. Acrylaat wordt dan ook veel in de transparante uitvoering toegepast. Daarnaast zijn er ook vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties beschikbaar. Acrylaat plaat, buis en staf zijn de halffabrikaat opties en deze zijn onderdeel van het uitgebreide kunststof assortiment van Vink Kunststoffen BV. De toepassingsmogelijkheden van acrylaat binnen een moderne woning zijn uitgebreid, hieronder worden een aantal mogelijkheden toegelicht.

Beglazing

Acrylaat is ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte en daarmee is het risico op breuk veel geringer. Daarnaast is acrylaat helderder dan glas en is het te vormen. Dit zijn belangrijke eigenschappen waardoor acrylaat gebruikt wordt voor beglazingstoepassingen zoals veranda- en serredaken en balustrades langs trappen. Omdat acrylaat minder hard is dan glas is het wenselijk om het niet te gebruiken op krasgevoelige locaties.Interieurtoepassingen

Acrylaat wordt veel voor moderne interieurtoepassingen gebruikt omdat het licht van gewicht is, een chique uitstraling heeft en het goed te vormen is. Daarbij zijn de ontwerpmogelijkheden van acrylaat bijna onbegrensd want het is te verkrijgen in veel verschillende uitvoeringen, variërend van transparant, gekleurd, glass look, gesatineerd, gespiegeld, gestructureerd tot ingelegd met speciale materialen. Acrylaat Signature, Acrylic Couture, Acrylaat spiegelplaat en de Dual Satin uitvoeringen zijn de paradepaardjes binnen het acrylaat assortiment voor interieurtoepassingen. Acrylaat Signature en Acrylic Couture hebben de bijzondere eigenschap dat er bijvoorbeeld textiel, koperdraad, edelmetaaldeeltjes of donsveertjes in de transparante kunststof verwerkt zit. Deze panelen met een unieke luxueuze uitstraling kunnen dan verwerkt worden in bijvoorbeeld wanden, kasten of de huisbar. Acrylaat spiegelplaten zijn licht van gewicht, waardoor de platen zonder zware constructies te monteren zijn. De meest gebruikte acrylaat spiegeluitvoering is zilver, maar daarnaast behoren er 11 andere kleuren tot het standaard assortiment.

Een van de meest gebruikte acrylaat uitvoeringen voor interieurinrichting is Dual Satin. Dual Satin plaat combineert de uitstraling van matglas met de vertrouwde kenmerken van Acrylaat. Het is sterk en licht van gewicht tegelijk, eenvoudig vorm te geven en praktisch ongevoelig voor vette vingers. Het plaatoppervlak is aan beide zijden heel geraffineerd gematteerd en heeft daardoor de uitstraling van “matglas” en een mooie zachte, diffuse lichtopbrengst. Het materiaal leent zich bij uitstek voor
scheidingswanden, verlichting, meubilair, vitrines en accessoires. Het speciale oppervlak voorkomt bovendien ongewenste lichtschitteringen en -weerkaatsingen.

Meer woningen
Meer woningen