Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken


De aankoop van een nieuwbouwwoning biedt je alle mogelijkheden om het hele huis echt helemaal naar jouw wensen in te richten. Maar met name voor de keuken kan dat nog een behoorlijke uitdaging zijn. Je zult allereerst voor jezelf moeten bepalen welke stijl jou het meeste aanspreekt. Het is bovendien van belang om een aantal basisregels in acht te nemen met betrekking tot de feitelijke indeling van de keuken. En natuurlijk geldt: je kunt van alles willen, maar je moet er ook de ruimte voor hebben. Gelukkig zijn veel keukens op maat te leveren, zodat je nieuwe keuken altijd perfect past.

Deskundig advies

Waarschijnlijk heb je zelf al een idee van hoe je nieuwe keuken er ongeveer uit zou moeten gaan zien. Maar een nieuwe keuken kopen is geen routinebezigheid, dus is het belangrijk om deskundig advies in te winnen. Een adviseur in een keukenzaak weet exact waar je op moet letten en kan je behoeden voor misstappen. Sowieso is het belangrijk om de heilige keukendriehoek (koelkast, spoelbak en kookzone) op de juiste plek in te delen. Dit zijn immers de drie onderdelen van de keuken die je vrijwel altijd nodig hebt als je er aan het werk bent. Ook over de indeling van de kastjes moet goed nagedacht worden. Laat je daarbij niet alleen leiden door het optische effect, maar baseer je keuze vooral op efficiency: wat werkt het handigst voor jou?Lichtplan en indeling

Je moet op elk gewenst moment van de dag (of nacht) goed kunnen werken in de keuken. Dat kan alleen als er voldoende licht is. Vaak besteden mensen hier niet voldoende aandacht aan. Stel een goed lichtplan op, zodat je er zeker van bent dat je genoeg licht op de werkplek hebt. Ook de indeling van de verschillende zones in de keuken is erg belangrijk. Eigenlijk bepalen de werkzaamheden in de keuken al min of meer de meest ideale indeling. Voor rechtshandigen is het fijn als de kookzone zich uiterst rechts bevindt, met links daarvan de voorbereidingszone. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de vraag of je een rechte keuken, een hoekkeuken of een keuken met een kookeiland wilt kopen. Je kunt voor jouw nieuwe keuken inspiratie opdoen door foto’s online te bekijken of door een keukenshowroom te bezoeken. Zorg er dan wel voor dat je de exacte maten van de keukenruimte alvast beschikbaar hebt.

Meer woningen
Meer woningen