Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Bespaar water en energie met de juiste kraan


Water besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Als je water wilt besparen, kun je dit op verschillende manieren doen. Veel mensen kiezen ervoor om waterbesparende koppen te gebruiken of te investeren in waterzuinige apparatuur, zoals een afwasmachine die minder water verbruikt. Maar wist je dat je ook water en energie kunt besparen met de juiste kraan? We vertellen je er meer over.

Mondstuk of begrenzer

Op vrijwel iedere kraan kan tegenwoordig een waterbesparend mondstuk of begrenzer worden geplaatst. Met zulke kraanonderdelen bespaar je flink wat water en bezuinig je op de kosten. Je zou ook een compleet nieuwe waterbesparende kraan kunnen aanschaffen. Beide varianten hebben zijn voordelen. Opzetstukken zijn uiteraard een stuk voordeliger, maar kunnen na een tijdje wel beginnen te lekken. Daarnaast passen ze ook niet altijd goed op elke kraan. Een waterbesparend mondstuk of begrenzer kan het waterverbruik reduceren met maar liefst 60%. Een nadeel van een waterbesparend mondstuk of begrenzer is dat de straal van de kraan hiermee vaak een stuk slapper wordt.

Een nieuwe waterbesparende kraan is een compleet nieuw systeem waarmee je gemiddeld 50% aan water kunt besparen. In vergelijking met een mondstuk of begrenzer betaal je meer, maar krijg je er ook veel voor terug. De straal kracht van de kraan blijf je bijvoorbeeld wel behouden met een compleet nieuwe waterbesparende kraan.

Water en energie besparen met de juiste kraan

Wil je het gelijk goed aanpakken en water én energie besparen met een kraan? Dan kan een kokend waterkraan die bestaat uit verschillende Damixa onderdelen wellicht een goede keuze voor je zijn. Vooral als er in huis vaak water gekookt wordt, is een kokend waterkraan ideaal om water en energie te besparen. Als je namelijk water kookt met een waterkoker, kook je in de meeste gevallen teveel water wat altijd overblijft in de waterkoker. Vervolgens wordt er niks met dat water gedaan. Dit is zonde en hiermee zou je met een kokend waterkraan flink op kunnen besparen. Daarnaast heeft een kokend waterkraan ook een positief effect op het verminderen van het energieverbruik. Hierbij is de manier waarop de kraan is aangesloten wel van groot belang. De kraan kan op de CV-installatie worden aangesloten of je kan enkel gebruik maken van de verwarmingselementen in het waterreservoir onder de spoelbak. Bij de tweede manier ben je energiezuinig bezig en kun je de energiekosten omlaag brengen. Hiermee worden namelijk alleen de verwarmingselementen geactiveerd en niet de gehele CV-installatie, zoals dat normaal zou gebeuren bij het koken van water in een waterkoker.

Meer woningen
Meer woningen