Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Besparen op je opstalverzekering? Dat doe je met deze tips


Als je een nieuw huis aan het bouwen bent dan zal er van alles op je afkomen. Zo moet je natuurlijk gaan nadenken over de verhuizing, maar ook over de inrichting van je nieuwe woning. Daarnaast mag je niet vergeten om een opstalverzekering af te sluiten voor je nieuwbouwhuis. Hiermee zul je je woning echt goed kunnen verzekeren. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je verzekering. Om hiervoor te zorgen kun je gebruik maken van de onderstaande tips, waarmee besparen op je opstalverzekering dus mogelijk is.

Combinatie

Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je allerlei verzekeringen kunt combineren in één pakket. Bij een aantal verzekeraars zul je dan pakketkorting krijgen, wat in sommige gevallen kan oplopen tot maar liefst 3 procent. Dit klinkt misschien niet heel veel, maar op de lange termijn is dit toch een forse besparing. In zo’n pakket kun je over het algemeen vier verzekeringen samenvoegen. Naast de opstalverzekering zou je op deze manier namelijk ook een inboedel-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering af kunnen sluiten. Zo nu en dan is het zelfs mogelijk om ook een reisverzekering hier aan toe te voegen. De korting wordt steeds hoger!

Eigen risico

Het zou daarnaast ook kunnen dat de verzekeraar bij de opstalverzekering een eigen risico hanteert. Als dit het geval is dan zul je dus eerst dit bedrag zelf moeten betalen voordat de schade vergoed wordt door de maatschappij. Dit werkt dus op dezelfde manier als bij een zorgverzekering. Daarom is het bij een opstalverzekering dan ook mogelijk om je eigen risico te verhogen. Dit hoeft natuurlijk niet beslist, maar je kunt het wel vrijwillig doen. Het voordeel hiervan is dat je maandpremie omlaag gaat, je kunt dus geld besparen. Heb je schade? Je moet dan zelf een hoger bedrag betalen.VvE

Als je in een flat of appartement woont dan zul je over het algemeen gedeelten van je woning delen met je buren. Zo is de vloer van je woning het plafond van je onderburen, terwijl je muren ook de muren van de huizen naast je zijn. Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is dan ook opgericht bij de meeste flats en appartementen. De VvE zal een opstalverzekering voor het hele pand regelen, wat je dus zelf niet meer hoeft te doen. Het is daarom verstandig om te checken of er in je flat of appartement een VvE aanwezig is voordat je zelf een opstalverzekering gaat afsluiten.

Jaar

Als je nog meer geld wilt besparen dan zou je ervoor kunnen kiezen om de premie van je opstalverzekering per jaar te betalen. Je zult dan dus het bedrag over het hele jaar in één keer moeten betalen. Dit is natuurlijk een forse investering die niet iedereen zich kan veroorloven. Daarom hoef je ook niet beslist te gaan voor deze optie, je kunt de premie namelijk ook gewoon maandelijks moeten betalen. Het voordeel van het betalen per jaar is daarentegen dat je naar alle waarschijnlijkheid korting krijgt over de premie. Dit kan zelfs oplopen tot opnieuw drie procent korting.

Vergelijken

Daarnaast is het net zoals bij andere verzekeringen een slim plan om elk jaar opnieuw je opstalverzekering te vergelijken. Het zou namelijk maar zo kunnen dat je vorig jaar een verzekering hebt afgesloten die het voordeligst is, maar dat er voor het volgende jaar een betere optie beschikbaar is. Een betere optie is in dit geval dus een opstalverzekering die goedkoper is qua premie. Natuurlijk moet je bij het vergelijken van de verzekeringen ook op de andere voorwaarden letten, niet alleen de hoogte van de premie is van belang immers.

Meer woningen
Meer woningen