Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Beter slapen? Geef je slaapkamer een make-over


Oké, we claimen niet dat een likje verf op je slaapkamermuur beter helpt dan mediteren, je telefoon wegleggen, stressmanagement of andere slaaptips. Maar waar je slaapt heeft zeker invloed op hoe je slaapt. Ben je dus op zoek naar tips om beter te slapen, en klaar voor een energieke, nieuwe start? Dan is een slaapkamer make-over een geweldig idee.
We geven je een aantal tips en zaken waar je rekening mee kunt houden bij het vormgeven van je slaapkamer. Zo ziet hij niet alleen mooi uit, maar slaap je er ook lekker in. Welterusten!

Tip 1: De invloed van kleur

Ga niet halsoverkop voor een trendkleur of je lievelingskleur voor je slaapkamermuur. Kleuren hebben daadwerkelijk effect op hoe we ons voelen. Ga je dus voor een oase van rust, kies dan uit deze kleuren:

 

  • Blauw: de beste keuze volgens onderzoekers is blauw. Het zou kalmerend werken en zelfs je hartslag kunnen verlagen. Perfect om in slaap te vallen!


Groen: ook dit werkt kalmerend. Niet zo’n fan van groen op de muur? Planten maken van je kamer ook een oase van rust.

Geel: geen ochtendmens? Onder een geel dekbed of tegenover een gele muur wordt je misschien een beetje vrolijker wakker.Tip 2: De invloed van licht

Je slaapt het beste in een kamer die donker is. Echt, goed donker. Wil je van tevoren nog wat lezen of bijvoorbeeld yoga doen, dan is het wel zo fijn dat je dimbare lichten hebt en niet in een schijnwerper staat te stretchen. Om te lezen kun je gaan voor wandlampen die je kunt dimmen. Voor je plafonnière adviseren we ook een dimbare lamp. Dat is fijner wakker worden, ook als je even naar de wc moet. Daarnaast werken gordijnen of rolluiken ook geweldig om het goed donker te maken en extra lekker te slapen.

Tip 3: De invloed van temperatuur

Je lichaamstemperatuur moet dalen om in slaap te kunnen vallen. De ideale kamertemperatuur om in slaap te vallen is rond de 18 graden. Zorg er dus voor dat je de temperatuur in je slaapkamer apart kunt regelen.Tip 4: De invloed van rommel

Wanneer je in een goed opgeruimde kamer slaapt, slaap je beter. Ook is het een stuk lekkerder wakker worden als je niet over vuile was en legoblokjes hoeft te stappen. Zorg er voor dat je op zn minst een mooie mand of bak hebt waar je zaken even snel kunt wegleggen zodat ze niet op de vloer hoeven te liggen.

Slaap lekker!

Meer woningen
Meer woningen