Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Bouw je een nieuw huis in 2021? Gebruik deze kleuren in je interieur!


Inmiddels zijn we voorbij 2020, wat toch wel een jaar vol chaos, ellende en drama was. Alsnog hebben we vorig jaar wat waardevolle lessen ontdekt. Zo zou het kunnen dat je je oude hobby weer hebt opgepakt, terwijl je er mogelijk ook achter gekomen bent dat je een vergaande liefde voor de Nederlandse natuur hebt. Bovendien zou je tot de ontdekking gekomen zijn dat je toe bent aan een nieuw huis. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een nieuwe woning te bouwen. Als je dit doet dan moet je met veel aspecten rekening houden, zoals bijvoorbeeld met het interieur. De onderstaande kleuren moet je hierbij zeker gebruiken, wat je kunt doen met behulp van Sigma verf.

Levendige kleuren

Zo zul je in 2021 onder meer gebruik moeten maken van tinten die over het algemeen omschreven worden als rijk en verzadigd. Hierbij kun je denken aan juweeltinten zoals saffier en robijn, maar ook aardetinten passen hier perfect bij. Voorbeelden hiervan zijn saffraan en cipressen. Jij als eigenaar van een nieuw huis moet dus zeker niet terugdeinzen voor een interieur die rijkelijk gehuld is in kleur, wat je kunt doen met Sigma S2U Nova Satin. Hiermee kun je bijvoorbeeld de trap of de kozijnen een hippe kleur geven. Levendige tinten zijn hierbij erg belangrijk. Rood is hierbij in principe zeker een aanrader, vooral voor op de muren.

Gele kleuren

De laatste tijd zijn mensen steeds meer aangetrokken tot veel geel. Zo doen we dit door een zachte tint geel in te zetten als neutrale kleur, terwijl dit ook een mooi accent kan zijn op prachtige blauwe tinten. Oker- en mosterdkleuren passen juist weer perfect bij aardetinten. Er zijn dus echt diverse tinten geel waar jij in principe ook gebruik van zou moeten maken in het interieur van je nieuwe woning. Het is dan ook niet voor niets dat Pantone Illuminating heeft uitgeroepen tot één van de Kleuren van het Jaar 2021, dit is namelijk ook geel.


Neutrale kleuren

Naast levendige en gele kleuren zijn er toch ook nog genoeg mensen die ervoor kiezen om de muren juist een zeer neutrale kleur te geven. Zij kiezen in dit jaar dan met name voor zowel warm wit als taupe. Door dit te doen zul je ervoor kunnen zorgen dat het meubilair in de kamer juist echt de spotlights krijgt, maar je kunt er tevens voor kiezen om de muren een neutrale kleur te geven doordat je kunstwerken wilt ophangen. Dit gaat namelijk ook zeker een trend worden in 2021.

Natuurlijke kleuren

Bovendien zullen we in 2021 erg aangetrokken worden tot kleuren die gezien worden als warm en rijk. Deze tinten zullen namelijk zorgen voor een gevoel van comfort, gezelligheid en veiligheid. Hierbij moet je onder andere denken aan chocoladebruin, maar ook diepblauw en mosgroen passen perfect bij deze trend. Dit zijn namelijk natuurlijke kleuren, oftewel tinten die je doen denken aan de natuur. Door gebruik te maken van deze kleuren kun je echt het buitenleven naar binnen brengen, wat overigens ook mogelijk is met behulp van je meubilair en accessoires.

Optimistische kleuren

In 2021 zijn we optimistisch over het einde van de pandemie. Dit kun je ook in je interieur naar voren laten brengen, wat je kunt doen door vrolijke kleuren in te zetten. Saaie en sombere tinten moet je juist op de nee-stapel gooien, daar wil je echt van af in dit jaar. In plaats daarvan zul je eigenlijk moeten kiezen voor heldere kleuren, wat zelfs mogelijk is bij de neutrale tinten. Doordat deze kleuren erg helder zijn zal dit automatisch zorgen voor meer optimisme en vrolijkheid. Dat kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken

Meer woningen
Meer woningen