Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

De 6 belangrijkste voordelen van kunstgras


Duizenden woningen, bedrijven, gemeenten, openbare ruimten en sportterreinen hebben in de loop der jaren synthetisch gras gebruikt om een weelderige en aantrekkelijke landschapsoplossing te bieden die minimale middelen en onderhoud vergt en tegelijk elk jaar miljoenen liters water bespaart.

Ideaal voor achtertuinen, buitenterrassen of vlakke balkons, kunstgras kopen kan een esthetische en economische optie zijn bij de inrichting van elke ruimte. Kunstgras is gemakkelijk te installeren, maar het heeft ook vele andere voordelen, die we hieronder zullen presenteren. Bekijk ze!

1. Lage onderhoudskosten
Ten eerste is kunstgras veel gemakkelijker te onderhouden, in tegenstelling tot natuurgras, dat regelmatig moet worden besproeid en op een bepaald tijdstip moet worden gemaaid. Met een eenvoudige wekelijkse schoonmaakbeurt blijft kunstgras schoon, comfortabel en ziet het er goed uit. En je bespaart het geld dat je in een grasmaaier zou hebben geïnvesteerd.

2. Waterbesparing
Met kunstgras kunnen particulieren, bedrijven of gemeenten aanzienlijk besparen op hun waterfactuur, waardoor deze waardevolle grondstof behouden blijft. Een sportveld bijvoorbeeld kan tot 70% op de waterrekening besparen door voor dit type gras te kiezen.

3. Behoudt zijn uiterlijk ongeacht het seizoen
In tegenstelling tot natuurgras behoudt synthetisch gras zijn groene kleur het hele jaar door, ongeacht de buitentemperatuur. Bovendien heeft je voor de verzorging geen meststoffen, bestrijdingsmiddelen of andere onderhoudsproducten nodig.4. Het is beter bestand
Als je kinderen hebt die gepassioneerd zijn door voetbal, kan kunstgras de beste optie zijn, omdat de kleintjes in de tuin kunnen spelen zonder het gras te beschadigen. Bovendien droogt kunstgras niet uit tijdens droge periodes, zodat je het hele jaar door van groen gras kunt genieten. Bovendien heeft synthetisch gras ook een ingebouwd drainagesysteem, waardoor de sprieten na regen snel kunnen opdrogen.

5. Voorkomt de groei van onkruid
Kunstgras kan een perfecte oplossing zijn voor jouw tuin, omdat het de groei van onkruid en aantasting door parasieten voorkomt. Op die manier hoeft je geen pesticiden of andere middelen meer te gebruiken om jouw tuin te beschermen, en zal de bodem veel gezonder zijn als je fruit of groenten in de tuin wilt kweken.

6. Het kan overal worden geïnstalleerd
Kunstgras kan worden gebruikt om de tuin of achtertuin van een huis te verfraaien, maar het kan worden geïnstalleerd in elke buitenruimte, inclusief sportvelden. Als je in een flatgebouw woont en een open terras of balkon heeft, kunt je er een ontspanningsruimte van maken. Je kunt bijvoorbeeld een buitenkleed kiezen om op het balkon te leggen, dan ziet de hele ruimte er veel beter uit.

Of je nu kiest voor kunstgras op rol of tapijt, dit is de beste oplossing als je het hele jaar door wilt genieten van groene ruimtes in jouw achtertuin of op jouw terras. Het is ook belangrijk te onthouden dat kunstgras op verschillende soorten ondergronden kan worden gemonteerd: rechtstreeks op de grond, op beton, op hout of op steen.

Meer woningen
Meer woningen