Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

De juiste badkamermeubel kiezen


Badkamermeubels spelen niet alleen een decoratieve rol, maar moeten tegelijkertijd functioneel zijn. De keuze hiervan is dus cruciaal voor de indeling die je in deze kamer gaat maken. Het is echter moeilijk om het model te vinden dat compatibel is met jouw behoeften en met al jouw interieurdecoratie.

In deze blog leggen we uit hoe je het beste badkamermeubel kiest voor jouw badkamer.

Bepaal de afmetingen van het badkamermeubel

De afmetingen van de badkamerkast zijn afhankelijk van de grootte van de kamer en de configuratie. Je moet rekening houden met de plaats van de stopcontacten, de radiator en de leidingen voordat je de locatie van jouw meubel kiest.

Tegelijkertijd zijn ook het circulatiegemak en het aantal personen dat gebruik zal maken van de badkamer beslissende criteria bij de keuze van jouw meubel. Daarom wordt een vrije ruimte van 70 cm aanbevolen aan de voorkant van het apparaat om verplaatsing te vergemakkelijken en voor gemakkelijke toegang tot opslag. Voor een vrij smalle badkamer moet je richten op de breedte en diepte van de meubelen als bepalende criteria voor het maken van de keuze.

Neem het voorbeeld van wastafels. De breedte van een wastafel varieert tussen 60 en 100 cm, terwijl voor een dubbele wastafel 120 tot 160 cm is. Als je niet veel ruimte hebt, moet je weten dat een badkamerkast over het algemeen ook varianten heeft die zich aanpassen aan kleine ruimtes.

Maak de keuze tussen hangende meubelen of staande meubelen

Wat betreft de manier van installeren van badkamermeubels heb je de keuze om ze aan de muur te hangen of op de vloer te plaatsen. Stevige bindingen zijn een must voor de eerste categorie zodat ze hun gewicht kunnen dragen.

Staande meubels zijn bedoeld voor de badkamer die voldoende ruimte heeft om te vullen. Daarnaast is er een groot opbergvolume beschikbaar in een vloermodel.
Je kan er badhanddoeken, toiletartikelen en apparaten zoals haardrogers in opbergen. Ook het interieur kan naar jouw wensen worden vormgegeven.Er zijn modellen met lades, verdelers of compartimenten. Het voordeel van vrijstaande meubelen is dat je niet hoeft te bukken om te bereiken wat je wilt.
Je kan zelfs meerdere meubelen plaatsen als de ruimte het toelaat. De ruime badkamers hebben ook het voorrecht om twee categorieën meubelen tegelijk te kunnen herbergen. Je kan bijvoorbeeld een staand meubel combineren met een hangend model. De meeste badkamermeubels worden geleverd inclusief badkamerspiegel.

De soorten materialen volgens de stijl van decoratie van de kamer

De muren en vloeren van badkamers worden meestal betegeld. Het is aan te raden om jouw meubelkeuze te baseren op de tegelkeuze. Zodat alles een mooi geheel vormt. Jouw meubelkeuze moet een model zijn dat zowel esthetiek als functionaliteit combineert.

Op het gebied van tegels heb je de keuze uit meerdere varianten op het gebied van kleuren, texturen en afwerkingen. Voor een rustieke stijl van decoratie kan je kiezen voor massief houten meubelen met bijvoorbeeld donkere natuurstenen tegels.
Voor een moderne stijl, raden wij het aan om naar witte tegels te kijken om vervolgens contrast te creëren met een donker meubel. Dit is een tijdloze combinatie, waar veel mensen nog steeds voor kiezen.

Meer woningen
Meer woningen