Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

De kleur zwart voor de industriele look


De kleur zwart is niet weg te denken uit een industriële look. In de industriële stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van robuuste materialen, met daarin het gebruik van diverse materialen en kleuren. Hierdoor krijg je woning een rauwe, stoere maar toch een moderne uitstraling.

Zwart is een uitgesproken kleur. Om zwart toe te voegen in je interieur kan heel mooi zijn, maar toch vraagt het mensen lef te hebben. Doordat zwart een opvallen kleur is, komt het in de ene ruimte beter tot zijn recht dan weer in een andere. Als je voor de juiste materialen en kleurencombinaties kiest, dan kan dit voor een warme sfeer zorgen. Zwart toevoegen aan je interieur hoeft niet te betekenen dat je gelijk alles in het huis zwart moet maken. Je kunt klein beginnen door bijvoorbeeld kozijnen zwart te schilderen, een zwarte bijzettafel aan je interieur toe te voegen of de bestaande meubelknoppen te vervangen voor nieuwe zwarte.

Kleuren en materialen

Naast zwart wordt ook wel grijs, wit en bruin/ cognac vaak gebruikt voor het toepassen van een industrieel interieur. Zo zie je vaak de combinatie van zwart staal en houtkleur terugkomen in huizen. Zo kun je bijvoorbeeld een tafel met een metalen onderstel toepassen, maar ook alleen staal is tegenwoordig ook populair. Zo is een metalen locker-kast hier een voorbeeld van.

Echter is hout een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt, het liefst zo ruw en onbewerkt mogelijk. Hout past perfect bij deze look en zorgt vaak voor wat warmte in het interieur.

Grijs is bijvoorbeeld de kleur van beton en dat materiaal komt vaak voor in deze stijl. Doordat je verschillende tinten grijs in huis kunt toepassen, kun je makkelijk combineren met allerlei andere kleuren. Naast het betonlook kun je ook een bakstenen wand creëren waarop gepleisterd is.In een industrieel interieur komt de kleur wit ook wel voor. Doordat het toch een moderne uitstraling geeft, zie je wit terugkomen op de muren of in meubels. Gebruik niet te veel wit, waardoor de industriële stijl wegvalt. Als je denkt aan de kleur bruin in een industriële interieur, dan denk je vaak aan lampen of aan een leren bank. Door bijvoorbeeld een leren bank in de kleur cognac toe te voegen in je interieur, haal je een pronkstuk in huis. Leer heeft een stoere uitstraling, die goed samengaat met de stoere, robuuste uitstraling van de andere materialen.

Meubels in interieur

Er zijn binnen een industrieel interieur ook verschillende accessoires die bij deze stijl passen. Zo zijn de fabriekslampen onmisbaar.

Fabriekslampen

Deze grote lampen zijn bevestigd door middel van een ketting aan het plafond bevestigd. Deze lampen zijn in verschillende maten, soorten en kleuren verkrijgbaar.

Driepoot vloerlamp

Een driepoot vloerlamp is een blikvanger wat niet gemist kan worden in het interieur. Deze lampen lijken op staande lampen vanuit een studio, maar deze zijn vaak bewust ruw afgewerkt.

Schuifdeur

Mocht je de mogelijkheid hebben in de woning, dan is een schuifdeur onmisbaar! Dit schuifdeurbeslag wordt ook wel loftdeuren genoemd en worden vaak gebruikt om ruimtes op te delen. Het systeem bestaat vaak uit zwarte stalen onderdelen.

Planten

Je krijgt toch een warmere uitstraling in je woning, door hier en daar wat planten neer te zetten. Je brengt leven en kleur in je interieur, waar je de planten op willekeurige plekken in je woning neerzet. Ze hoeven dus niet netjes op een rij te staan.

Meer woningen
Meer woningen