Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

De voordelen van een heg in plaats van een schutting voor je nieuwbouwwoning


Bij een nieuwbouwwoning heb je over het algemeen veel vrijheid bij het inrichten van je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gras of tegels, maar ook tussen een heg of schutting. Veel mensen kiezen hierbij voor een heg en dat is niet zonder reden. Een heg in plaats van een schutting heeft namelijk meerdere voordelen. In dit artikel geven we je er zes.

Natuurlijke uitstraling

Om te beginnen geeft een heg je tuin een natuurlijke uitstraling. De groene en levende omheining zorgt daarvoor. Het brengt een bepaalde rust met zich mee waardoor je in je tuin beter tot rust kunt komen. Ben je al klaar voor de eerste stap? Bekijk dan of een heggenschaar van Welkoop wat voor je is. In het assortiment vind je alle soorten heggenscharen waarmee je jezelf van een mooie heg kunt voorzien..

Biodiversiteit

Daarnaast fungeren hagen ook als leefgebied, broedplaats, voedselbron en/of beschutting voor verschillende dieren. Denk hierbij aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Doordat je de biodiversiteit van je tuin hiermee bevordert, draag je met een heg tevens bij aan een gezonder ecosysteem.

Geluidsdemping

Ook kunnen hagen helpen om geluiden te dempen. Zo fungeren ze als een barrière die geluidsgolven absorbeert. Zeker wanneer je langs een drukke weg woont of veel last hebt van de geluiden van de buren is een heg een fijne toevoeging.

Privacy

Een dichte, goed onderhouden heg draagt daarnaast ook bij aan je privacy. Zo kan het je tuin afschermen van voorbijgangers. Bovendien kan een heg groeien en zich in iedere situatie vormen tot een optimale afscheiding.

Luchtkwaliteit

Verder absorberen de bladeren van een heg koolstofdioxide en produceren ze zuurstof. Dat gebeurt door middel van fotosynthese. Het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in je tuin.

Lange levensduur

Tot slot gaat een goed verzorgde heg vele jaren mee. Waar een schutting na verloop van tijd slijt, kan een gezonde heg jarenlang blijven groeien en versterken. Zeker wanneer je een heg goed onderhoudt, heb je er heel lang plezier van.

Bij de inrichting van de tuin van je nieuwbouwwoning heb je de keuze tussen een heg en een schutting. Gezien de vele voordelen die het met zich meebrengt, kiezen veel mensen hierbij voor een heg. Een heg brengt namelijk niet alleen een natuurlijke uitstraling met zich mee, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Ook op het gebied van geluidsdemping, privacy, luchtkwaliteit en levensduur is een heg gunstig.

Meer woningen
Meer woningen