Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Dit 3D geprinte huis is af in 24 uur en hartstikke goedkoop


In Nederland hebben we last van een woningtekort, terwijl de vraag naar huizen juist alleen maar blijft stijgen. Mogelijk gaat een 3D print service de oplossing zijn tegen dit probleem. Er is namelijk een uitvinding gedaan waarmee je een huis kunt bouwen met behulp van een 3D printer. Deze woning komt voort uit een samenwerking van New Story en ICON. New Story is een non-profit huizen organisatie, terwijl ICON zich bezig houdt met technologieën op het gebied van 3D printers. Gezamenlijk bouwden ze een printer waarmee het 3D printen van een huis mogelijk is.

Vulcan

De eerste 3D printer die ICON en New Story samen hebben gemaakt kon een huis van 32,5 vierkante meter creëren. Niet bijster groot dus, maar dat is ook te zien aan de prijs. Het produceren van de woning kostte namelijk maar 10 duizend dollar. Bovendien was de bouw van het huis ook nog eens snel afgrond, al na 48 uur stond de woning. Het kost dus weinig, terwijl het ook nog eens hartstikke snel gaat. Later bleek dat er een probleempje was. De Vulcan, zoals deze 3D printer heet, was niet op volle snelheid aan het printen. Het deed dit juist maar op een kwart van zijn maximale snelheid.Groter, sneller en goedkoper

Doordat ICON en New Story erachter zijn gekomen dat de Vulcan nog veel meer kan dan ze dachten hebben ze er vertrouwen in dat ze een beter huis kunnen 3D printen. Hun doel is nu om een woning met een formaat van tussen de 55,7 vierkante meter en 74 vierkante meter te bouwen met behulp van de 3D printer. Bovendien moet dit in 24 uur af zijn, dus niet in 48 uur zoals bij de test. Daarnaast moet het prijskaartje een stuk lager uitvallen. Ze willen namelijk dat elk huis dat gemaakt wordt met de Vulcan 3,6 duizend euro of nog minder zal kosten.

Mexico

De 3D geprinte huizen gaan ook nog eens een mooi doel dienen. Ze worden namelijk gebouwd in Mexico. Om specifiek te zijn, in een gebied genaamd Tabasco. Hier zal de eerste 3D geprinte community komen te wonen. Vijftig huishoudens zullen in de woningen komen te wonen die gemaakt zijn met behulp van de Vulcan. Deze families leven van minder dan 3 dollar per dag en hebben dus niet genoeg geld om zelf een huis te kunnen kopen of te bouwen. New Story en ICON zorgen dus voor hun onderdak.

Meer woningen
Meer woningen