Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Dit kan sowieso niet ontbreken in je nieuwbouwwoning


Verwacht je binnenkort de oplevering van je nieuwbouwwoning? Dat is natuurlijk een heel spannend moment. Misschien woonde je hiervoor nog wel bij je ouders en ga je nu eindelijk op jezelf wonen. Het kan echter ook zijn dat je eerst een tijdje in een huurhuis hebt gewoond en nu een grote stap zet. Wat de reden ook is: het is zeer aangenaam om een nieuwbouwwoning te hebben, want het is een investering voor de lange termijn. Maar wat kan er sowieso niet ontbreken in je nieuwbouwwoning?

Prachtige vloertegels

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vloertegels op de markt, denk bijvoorbeeld aan visgraat tegels, en daarom vind je ze ook terug in veel nieuwbouwwoningen. Natuurlijk hebben de meeste nieuwbouwwoningen vloertegels in de badkamer liggen. Anders krijg je immers al snel te maken met vochtproblemen. Maar het is ook verstandig om andere kamers, zoals de keuken en woonkamer, van vloertegels te voorzien.

Dan creëer je niet alleen een harmonieuze uitstraling, maar tegelijkertijd zijn vloertegels ook zeer praktisch. Ze gaan lang mee, zijn gemakkelijk schoon te maken en bij eventuele beschadigingen heb je de mogelijkheid om ze te repareren.

Voorzie je woning van veilige sloten

In je nieuwbouwwoning wil je je natuurlijk veilig voelen. Een onveilig gevoel brengt namelijk spanningen en andere narigheid met zich mee. Daarvoor heb je veilige sloten nodig, want nieuwbouwwoningen zijn voor inbrekers vaak aantrekkelijker dan oudere woningen, omdat ze ervan uitgaan dat er meer te halen valt.Maar waar moeten veilige sloten dan precies aan voldoen? Welnu, in de eerste plaats moeten ze zijn voorzien van een SKG-keurmerk. De afkorting SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting test de sloten op duurzaamheid en veiligheid. Vervolgens kennen ze 1 tot 3 sterren aan de sloten toe. Sloten met drie sterren worden als de veiligste gezien, maar die zijn vaak ook iets prijziger. Toch is het niet verstandig om te bezuinigen op sloten, want ze zijn het fundament voor een veilig gevoel.

Een goed slot is ook verzonken in de deur. Op die manier kunnen inbrekers niet met een schroevendraaier het slot opendraaien. Daarnaast moet je de sleutel nooit in het slot laten zitten, want dat maakt het voor inbrekers gemakkelijker om in te breken.
Ze kunnen dan namelijk een gaatje onder het slot boren en met ijzerdraad de sleutel draaien. Klinkt misschien onrealistisch, maar inbrekers zijn heden ten dage zeer inventief!

Voorzie je nieuwbouwwoning van een goede thuiswerkplek

Thuiswerken heeft de toekomst en dat is sinds corona gebleken. Toen moesten veel mensen verplicht thuiswerken en tegenwoordig werken veel mensen voor een deel vrijwillig thuis, omdat het voor zowel de werkgever als werknemer voordelen kent. Daarom is het verstandig om een goede thuiswerkplek in te richten. Denk goed na over de locatie, eventuele geluidsoverlast en welk ergonomisch meubilair bij je past.

Meer woningen
Meer woningen