Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Dit zijn de meeste comfortabele vloeren van 2021


Als je een nieuwe woning aan het bouwen bent, moet je natuurlijk ook nadenken over wat voor vloer je wilt laten aanbrengen in het huis. De kans is groot dat je hierbij wilt kiezen voor een comfortabele vloer. Dit is met name het geval als je liever geen dames of heren sokken draagt in huis. Overigens is het een goed idee om altijd Falke sokken te dragen vanwege je gezondheid, zelfs in de zomer op een van de onderstaande comfortabele vloeren.

Laminaat

Laminaat is ingenieus. Het neemt het uiterlijk aan van andere materialen, zoals hout, steen en beton. Als het eenmaal is geïnstalleerd, ziet het er echt uit. Een beschermende laag beschermt het laminaat echter tegen de gebruikelijke slijtage, waardoor het nog beter is dan het origineel. Sommige laminaten zijn onmogelijk te herkennen, omdat ze zo realistisch zijn. Een ander voordeel is dat laminaat ongelooflijk duurzaam is. Bovendien kost het meestal minder dan de materialen die het slim nabootst. Je kunt het over je bestaande vloeren installeren en als je kiest voor een lijmloos laminaat, kun je de stukken verwijderen en ze ergens anders vervangen of opnieuw installeren.

Leisteen

Leisteenvloeren zien er prachtig uit, welke stijl je ook kiest. Van porseleinen tegels met een redwood-uiterlijk tot prachtig getextureerde leisteen, je zult iets vinden dat bij je smaak past en je fantasie prikkelt. Ook al is dit een stenen vloer, toch smeekt het je om je sokken uit te doen en op blote voeten rond te lopen in de zomer. Waarom? Omdat leisteen warmte vast houdt. Je hoeft je geen zorgen te maken over 's ochtends uit bed komen, opstaan en je kostbare tenen afvriezen. Sterker nog, dit spul zal je nooit verslijten.Vinyl

Vinyl heeft de reputatie een harde, dunne vloer te zijn en dat is het ook, maar slechts af en toe. Wanneer de meeste mensen aan vinyl denken, zien ze het in keukens, badkamers en binnen- en buitenruimtes. De waarheid is dat vinyl het gevoel en de textuur krijgt van alles wat je eronder legt. Omdat vinyl glad is, over het algemeen vlekbestendig en moeiteloos schoon te maken is, is het begrijpelijk waarom je het in een slaapkamer of recreatieruimte wilt neerzetten. Door eerst een schuimvulling of kurkvloerplaat te installeren voordat je het vinyl neerlegt, wordt je nieuwe vloer toch nog zeer comfortabel.

Parket

Een parketvloer is een andere mogelijkheid als je graag een comfortabele vloer wilt laten plaatsen in je nieuwe huis. Zoals de naam al doet vermoeden, komt dit soort materiaal niet van nature voor. Het is juist ontworpen en door mensen gemaakt. Daarom is het vaak een betere keuze dan natuurlijk hout. Bij een samengestelde vloer wordt gebruik gemaakt van verschillende lagen hout en een blad van massief hout. Daaronder worden lagen multiplex stevig tegen elkaar gedrukt, waardoor een stabiele, duurzame kern ontstaat. Het is de perfecte vloer voor drukbezochte ruimtes die er toch aantrekkelijk uit moeten zien. Met name in een landelijk interieur past een parketvloer erg goed.

Meer woningen
Meer woningen