Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Drie tips bij het aanschaffen van een nieuwe vloer voor jouw woning


Het is je eindelijk gelukt om de perfecte woning te kopen. Maar nu begint het pas, want je zult heel wat moeten regelen. Waarschijnlijk heb je in grote lijnen al een beeld van hoe je toekomstige stulpje er van binnen uit moet gaan zien. De kleurstelling, de materiaalkeuzes, over veel dingen moet nagedacht worden. Geen idee waar je moet beginnen? Bij de vloer natuurlijk! Daarmee leg je immers de basis voor alles wat later nog volgt. Vaak hebben mensen echter geen idee waarop ze moeten letten bij het aanschaffen van een nieuwe vloer. Voor de experts van Issa Vloeren is het dagelijkse kost en dus kunnen zij je goed op weg helpen en je behoeden voor veelgemaakte fouten.

1. Vergelijk alle mogelijkheden

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald type vloer. Het is goed mogelijk dat je al bij voorbaat je zinnen gezet hebt op een plavuizenvloer of bijvoorbeeld een klassiek houten vloer. Toch is het zinvol om alle mogelijkheden stuk voor stuk te gaan bekijken. Misschien zijn er opties die je nog niet kende, zoals de gietvloeren of de nieuwe generatie PVC-vloeren die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Pas als je alle opties goed op een rij hebt gezet en de voor- en nadelen ervan hebt afgewogen, kun je tot een voor jouw woning meest optimale keuze komen.2. Maak gebruik van het ruimtelijk effect

Elke ruimte vraagt om een ander type vloer. Dat heeft onder meer te maken met de vorm van de ruimte, de lichtinval en de omvang van het vertrek. Als de ruimte relatief klein is, kies je het beste voor een lichte vloer in een koele tint. Hiermee bereik je dat de ruimte groter lijkt dan die in werkelijkheid is. Bedenk wel dat de ruimte misschien wat te kil oogt, dus compenseer dat met warme meubelen. Is de ruimte groot, dan kun je gerust een donkere vloer kiezen, eventueel in combinatie met lichte meubelen.

3. Denk na over de gebruiksintensiteit

Hoe meer mensen er in het huis wonen, hoe meer er over de vloer gelopen wordt. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van een vloer, maar denk daarbij dan ook even na over de duurzaamheid van bepaalde materialen. Tevens zijn het onderhoudsgemak van de vloer en de mate waarin de vloer een geluiddempende werking heeft punten die aandacht behoeven.

Meer woningen
Meer woningen