Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

3 tips voor het ontwerpen van je nieuwe badkamer


Een gloednieuwe badkamer kan je leven veranderen, je hebt misschien een huis vol tieners die de hele dag voor de spiegel staan om er piekfijn uit te zijn of misschien droom je van een gloednieuw opbergsysteem? Wat je plannen ook zijn, doe je huiswerk en doe het grondig, het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen, zonder dat er dure badkamerontwerpers nodig zijn. De onderstaande tips zullen je hoe dan ook helpen bij het ontwerpen van de badkamer in je nieuwbouwhuis!

Uiterlijk en details

Neem de tijd om verschillende ideeën te verkennen en te kijken wat er allemaal is, zodat je een look kunt vinden die bij jou en je huis past. Online vind je een breed scala aan stijlen voor alle soorten badkamers. Kijk hiervoor ook naar tijdschriften en brochures, maar je kunt ook sites als Pinterest gebruiken om meer inspiratie te krijgen. Dit kan overigens tevens handig zijn bij het kopen van nieuwe sportschoenen zodat je precies weet wat trendy is. Bewaar de ideeën die je leuk vindt in een map of maak een moodboard op Pinterest om een sfeer op te bouwen voor je ideale badkamer. Denk aan verlichting en wat je op de vloer gaat leggen. Zouden tegels, hout of vinyl de beste optie zijn? Denk ook aan veiligheid, zoals antislipvloeren, vooral als je jonge kinderen hebt.Styling en opslag

Mooie aankopen zullen helpen om van een familiebadkamer een meer uitnodigende ruimte te maken. Voor gezinnen werken zachte neutrale kleuren goed, grijs en rookblauw zijn ontspannend en passen goed bij wit sanitair en houtafwerkingen. Hout is een goed materiaal in een badkamer, omdat het de look verzacht en warmte toevoegt. Houd het echter bij accessoires die tegen een stootje kunnen. Opslag is daarnaast de sleutel tot een badkamer die door veel mensen wordt gebruikt. Stapel je toiletrollen in een nette container en stop je toiletartikelen in een tasje of koop hiervoor een mandje. Zo kun je ze uit het zicht opbergen, maar houd je ze toch nog bij de hand. Ook kan het een aanrader zijn om een nette, waterdichte box te plaatsen in je vrijstaande douchecabine zodat hierin alle shampooflesjes geplaatst kunnen worden.

Lay-out

Kijk ook naar je huidige indeling, denk na over je wensen en maak een wensenlijstje. Onthoud dat het soms net zo effectief kan zijn om de armaturen en fittingen te veranderen als een geheel nieuwe design. Als je een complete verandering wilt, beslis dan wat je in de ruimte wilt, inclusief opslag, en meet zorgvuldig op, let op vaste items. Badkamers worden steeds luxer, dus je zou kunnen denken aan een vrijstaand bad, als je ruimte hebt voor een aparte douche is een hoek een ideale plek daarvoor. Voor kleine kamers zorgen aan de muur gemonteerde wastafels en toiletten ervoor dat je meer open vloer ziet, waardoor de kamer veel ruimer aanvoelt. Ook gespiegeld glas kan hierbij helpen, dit geeft je namelijk de illusie dat de badkamer groter is dan het daadwerkelijk is.

Meer woningen
Meer woningen