Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Een beginnend wespennest laten zitten of weghalen?


Zodra de winter achter ons ligt, ontwaken wespenkoninginnen uit hun winterslaap. Eenmaal ontwaakt gaan zij op zoek naar een geschikte plek om hun wespennest te bouwen. Zij kunnen hun nest op uiteenlopende plaatsen bouwen, zoals onder de dakrand, op zolder of in de spouwmuur. Zie je een klein object hangen dat wel wat wegheeft van een propje papier of een balletje hout? Dan is er mogelijk sprake van een beginnend wespennest. Veel mensen weten niet goed wat zij hiermee moeten doen: weghalen of laten zitten. In deze tekst vertellen wij je wat je het beste kunt doen met een beginnend wespennest.

Laat een beginnend wespennest nooit zitten

Een beginnend wespennest heeft een relatief beperkte omvang. Daarom denken sommige mensen dat het geen kwaad kan om het nest te laten hangen. Toch raden wij jou niet aan om het erbij te laten zitten als je een wespennest ontdekt hebt. Waarom niet? Omdat het nest alsmaar groter en groter wordt als je niets doet. Wespen planten zich namelijk in een hoog tempo voort, zeker als er veel voedsel te vinden is in de buurt van het nest. Hierdoor kunnen er binnen de kortste keren honderden tot duizenden wespen in een nest zitten. En hoe meer wespen er in het nest zitten, des te meer overlast je ervaart.Zo verwijder je een beginnend wespennest

Als je een beginnend wespennest ontdekt hebt, is het raadzaam om direct in actie te komen. Omdat het om een klein nest gaat, wil je mogelijk niet direct een ongediertebestrijder inschakelen. Veel mensen gaan dan ook zelf een beginnend wespennest te lijf. Dit kan, maar verstandig is het niet. Wespen worden namelijk agressief als je in de buurt van hun nest komt. Hierdoor kunnen zij zich uiteindelijk tegen je keren en dit kan resulteren in een aantal pijnlijke steken.

Sommige mensen bestrijden een beginnend wespennest door er kokend water in te gieten. Wil je dit ook proberen? Doe dit dan alleen als het nest niet veel groter is dan een tennisbal. Wees je er wel van bewust dat wespen zich tegen je kunnen keren als je kokend water in hun nest giet.

Bestrijding uitbesteden aan een ongediertebestrijder

Heb je nog niet eerder een beginnend wespennest bestreden? Vraag jezelf dan af of het verstandig is om zelf een poging te wagen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij verwijdert regelmatig (beginnende) wespennesten, waardoor hij precies weet wat hij moet doen. Op deze manier weet je zeker dat het nest snel en vakkundig verwijderd wordt. De bestrijder beschikt namelijk over de benodigde hulpmiddelen en kennis om het nest te verwijderen. Bovendien hoef je niet bang te zijn om gestoken te worden als je een beginnend wespennest laat verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.

Meer woningen
Meer woningen