Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Een extra beschermlaag na het verven


Wanneer je een kamer of het hele huis een nieuwe look wilt geven, dan denk je al snel aan een nieuw kleurtje op de muren. Toch is het wel een hele klus en is het fijn als het in een keer goed gedaan wordt. Om het nieuwe kleurtje zo goed mogelijk aan te brengen en te behouden, geven wij je een aantal tips die helpen bij het verven.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met schilderen is het natuurlijk van belang om de juiste verf uit te zoeken. Allereerst bedenk je welke kleur je graag zou willen. Daarna ga je kijken naar het soort verf wat je graag zou willen, zoals glanzend of matte verf. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor de verf dan is het van belang om het juiste materiaal bij de verf te zoeken. Zo heb je verschillende kwasten en rollers bij een bepaald soort verf. Nu is het tijd om de ondergrond klaar te maken. Zorg ervoor dat loszittende delen weg worden gehaald en dat de ondergrond ontvet is. Ook is het belangrijk om eventuele gaatjes of beschadigingen op te vullen. Wanneer je de ondergrond helemaal hebt voorbereid, plak je de randen en eventueel stopcontacten af zodat je deze niet ook mee verft. Daarna kun je aan de slag met de verf.Goede afwerking

Voor het beste resultaat zul je minimaal 2 lagen van de verf moeten aanbrengen maar het is wel belangrijk dat je het tussentijds goed laat drogen voordat je de nieuwe laag gaat aanbrengen. Wil je de verf extra goed beschermen? Dan zijn er een aantal producten die je kunt gebruiken voor een mooie afwerking. Zoals de rubbol xd high gloss of de wijzenol sdt ultra hoogglans voor een glanzende afwerking. Zo krijgt de verf niet alleen een mooie glanzende laag maar is het ook beter beschermd en zal het minder snel bijgewerkt hoeven worden. Wanneer je klaar bent verven is het belangrijk dat je de tape verwijderd als de verf nog nat is en daarna de verf helemaal laat drogen. Anders blijft de tape aan de verf vastplakken en heb je de kans dat je het beschadigd.

Kortom, het verven van je muren is een goed idee wanneer je een nieuwe look wilt geven aan je huis maar het vergt wel tijd en precisie. Volg de genoemde stappen en zo weet je zeker dat jij straks weer kan genieten van je huis.

Meer woningen
Meer woningen