Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Een hypotheek op je nieuwbouwwoning afsluiten


Zo sluit je een hypotheek af op je nieuwbouwwoning

Wil je een hypotheek op je nieuwbouwwoning afsluiten? Een hypotheek afsluiten kun je op verschillende manieren doen. Dit kun je zelf doen, via de bank of via een hypotheek adviseur. In dit artikel gaan wij dieper op deze mogelijkheden in. Ook vertellen wij je waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hypotheek. Zo is een hypotheek met een studieschuld vaak lager, omdat er hierbij ook rekening gehouden wordt met het feit dat er nog een studieschuld terugbetaald moet worden. Lees snel verder en kom te weten hoe je een hypotheek afsluit.

Sluit een hypotheek af via een hypotheekadviseur

Weet je niet zo goed hoe je zelf een hypotheek kunt afsluiten? Dan is het zeker aan te raden om een hypotheekadviseur in te zetten. Hij of zij kan je alles vertellen over de hypotheek, vaststellen hoeveel je kunt lenen en je adviseren over de hypotheek, de rente en de voorwaarden van de hypotheek. Ook het afsluiten van de hypotheek wordt geregeld door de hypotheekadviseur. Wanneer je een onafhankelijke hypotheekadviseur inzet, is het mogelijk om bij verschillende aanbieders je hypotheek af te sluiten. Je betaalt voor het advies en het afsluiten van de hypotheek direct bij de hypotheekadviseur, wat doorgaans 2.500 euro kost.Sluit zelf een hypotheek af

Weet je al hoe een hypotheek werkt en weet je al wat je wensen zijn? Dan kun je ook zelf je hypotheek afsluiten. Je kunt online zelf je hypotheek aanvragen en ook zelf de documenten voorleggen die je hiervoor nodig hebt. Wil je zelf een hypotheek afsluiten, dan is het zeer aan te raden om de diverse hypotheken goed met elkaar te vergelijken. Alleen zo weet je dat je straks de juiste hypotheek voor jou afsluit. Het is ook mogelijk om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur, om vervolgens zelf een hypotheek af te sluiten. Dit kost je vaak minder geld. Doe dit echter alleen als je precies weet wat je doet.

Sluit een hypotheek af via de bank

Je kunt ook je hypotheek afsluiten via de bank. Let wel op dat je dan enkel een hypotheek kunt afsluiten bij de aanbieders die de bank aanbiedt. Dit maakt dat je minder keuze hebt. Wat je wel kunt doen, is advies inwinnen bij de bank en vervolgens zelf een hypotheek afsluiten. Dit is vaak goedkoper dan het inwinnen van advies bij een hypotheekadviseur.

Denk aan de onroerend goed belasting

Wil je een hypotheek afsluiten voor je nieuwbouwhuis, dan zal je vanaf het moment dat je het huis bezit ook onroerend goed belasting moeten betalen. Dit is een belasting die ieder met een eigen huis aan de gemeente betaalt. Ook als je de woning niet gebruikt. Huurders betalen dit niet, omdat ze zelf geen eigenaar zijn. Houd er dus rekening mee dat je naast de hypotheek afdracht ook nog deze kosten hebt. Wij wensen je veel succes met het afsluiten van een hypotheek.

Meer woningen
Meer woningen