Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Een nieuwe woning vraagt om energiezuinige led lampen


In deze tijd van inflatie gaan veel mensen logischerwijs bezuinigen, vaak als eerste op uitjes, shoppen, vakanties en boodschappen. Als het langer aanhoudt nemen we onze abonnementen onder de loep en wisselen we misschien van aanbieder of zeggen we een abonnement op. Maar er zijn manieren om snel, makkelijk en voordelig te besparen. Ben je een nieuw huis aan het bouwen of trek je binnenkort in een nieuwbouwhuis dan ga je waarschijnlijk automatisch over op energiezuinige led lampen.

Tot wel 90% minder stroom

Wist je dat led lampen 90% minder stroom dan een gloeilamp verbruiken en 85% minder stroom dan halogeenlampen? Ook gaan led lampen veel langer mee. Dus de aanschaf van led lampen heb je zo terug verdient en je bespaart enorm op je stroomrekening. Tegenwoordig zijn led lampen in allerlei soorten, maten en ook kleuren te verkrijgen. Dus niet meer alleen dat koele witte licht, je hebt ledlampen ook in kaarsvormige lampen met warm licht. Mooie peren voor in moderne verlichting zonder lampenkappen. Led strips voor in de keuken boven het aanrechtblad, wat erg praktisch is. En natuurlijk is er ook de gekleurde led verlichting, leuk voor in de mancave, tienerkamer of voor op de camping.

Ook Led tl lampen

Los van deze huis verlichting heb je ook led lampen die zoals de vroegere TL buizen zijn. ideaal voor in de garage of schuur. Goed licht en voordelig. Ook knipperen deze buizen niet als je ze aan doet. Led tl lampen heb je ook in de vorm van panelen. Die kun je in huis gebruiken in plaats van de traditionele plafonniere, maar ze worden ook veel in kantoorpanden gebruikt. Deze panelen zijn er in verschillende afmetingen en veel van de panelen zijn ook dimbaar. Ideaal dus voor multifunctionele ruimtes.Check alle lampen

Terug naar de led lampen voor in je nieuwe huis, als je graag je huidige lampen wilt vervangen door led lampen, dan is het handig een kritisch rondje door het oude huis te lopen. Bijvoorbeeld de lampen op de zolder, de garage, de veranda (en zelfs tuinlampen zijn er in led), de overloop etc. Vaak worden de veel gebruikte lampen vergeten. Als je de lampen eenmaal hebt vervangen bespaar je niet alleen energie voor jezelf, maar draag je ook bij aan een beter milieu. De led lampen zijn dus energiezuiniger, maar gaan ook veel langer mee. En dat is minder afval en beter voor het milieu.

Ook spotjes vervangen

Vergeet vooral ook je spotjes niet, deze zijn er ook in led. Net als led rails, strips, deco verlichting en buitenverlichting. Want die lamp bij de voor- en/of achterdeur is ook handig om te vervangen. Denk bij het vervangen nog even aan waar de verlichting voor dient. Is het praktisch (bijvoorbeeld in de keuken, garage, badkamer) dan is het fijn als het helder licht is. Gaat het om sfeerverlichting, kies dan voor warm licht. Je kan de tinten ook wat afwisselen. Of je kunt nadenken over dimbare lampen. In ieder geval is het fijn als de huidige halogeen en gloeilampen worden vervangen door led lampen. Dat is beter voor jou stroomrekening en beter voor het milieu!.

Meer woningen
Meer woningen