Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Een vloerkleed mag tegenwoordig ook naar buiten


Een tapijt mag tegenwoordig ook buiten, terwijl een tapijt aan de muur en vanzelfsprekend een tapijt op de vloer vaak zeer gewaardeerd worden. Je bent vrij om te kiezen waar je deze eyecatcher in je huis wilt inzetten. Toch zien we dat het gebruik van een vloerkleed zich ook steeds meer naar buiten verplaatst. Het brengt net die extra sfeer aan je loungehoek in de tuin.

In veel moderne huizen ligt parket, laminaat of tegenwoordig zelfs een gietvloer. Deze vloeren zijn een ideale basis voor de inrichtingen van je huis. Omdat veel inwoners van Nederland hun inrichting hebben aangepast aan de industriële trend, is dit ten koste van het vloerkleed gegaan. Maar juist een karakteristiek kleed welke vorm dan ook, kan net dat beetje extra sfeer aan je woon- of slaapkamer geven.

Ga je voor de strakke industriële inrichting dan past daarbij uitstekend een vierkant kleed. Je hebt dan de keuze uit verschillende materialen. Zo is daar het handgemaakte vloerkleed van gevlochten jute. Dit heeft meestal een beige rietachtige kleur en staat bekend om z’n sterke, natuurlijke en wat stoere uitstraling. Hou er wel rekening mee dat een jute vloerkleed buitenshuis onderhevig is aan weersinvloeden.

Organische vormen

Wie kiest voor een meer warme en sfeervolle inrichting en niet weg is van strak design kan kiezen voor ronde en organische vormen in huis. Die kun je bijvoorbeeld toepassen op de foto’s aan de muur en de lampen, maar ook als vorm van het vloerkleed. Daarbij hoef je het niet tot één vloerkleed te beperken. Ook onder een bistrosetje past heel goed een kleedje in bijpassende kleuren. Heb je een terrasoverkapping dan kun je daar ook heel goed een mooi vloerkleed onder de meubels of de tafel neerleggen. Kies dan voor een hoogpolig kleed zodat je altijd lekkere warme voeten houdt wanneer je geniet van het uitzicht vanaf je loungebank.

Helemaal buiten

Wat opvalt is dat mensen met een grote tuin de afgelopen twee jaar flink geïnvesteerd hebben in de inrichting daarvan. Vaak gaat het om grotere bedragen waarvoor buitenkeukens, loungesets en barbecues zijn aangeschaft. Ben je iemand die houdt van oosterse sferen of gek is van de mediterranee dan past daar uitstekend een mooi tapijt bij die geïnspireerd is op Perzische of Marokkaanse patronen. Kies dan niet voor een te zwaar kleed, zodat je het makkelijk op kunt rollen en binnen kunt opbergen als er regen verwacht wordt. Je zult ook zien dat wanneer je een high tea in je tuin organiseert en een mooi aangeklede loungehoek hebt, je veel waardering zult oogsten.

Raak je geïnspireerd door dit verhaal, dan is het goed om te weten, dat er bij Kwantum een speciale collectie buitenkleden beschikbaar is met mooie patronen. Deze kleden zijn gemaakt van 100% polypropyleen. Dit maakt het uitermate geschikt voor buitengebruik, zodat je ze in principe niet steeds mee naar binnen hoeft te nemen. Dit type kleed is ook heel makkelijk schoon te houden zodat je er lange tijd veel plezier van zult hebben als je tijdens lange zomeravonden buiten zit.

Meer woningen
Meer woningen