Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Gezelligheid creeren doe je zo


De hang naar gezelligheid en sfeer is niet alleen in de winter groter, maar is ook de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Niet voor niets zijn nieuwbouwprojecten met huizen in de jaren 30 stijl zo populair.

Ondanks dat deze huizen de gezellige ‘oude’ sfeer al wat in zich hebben, is het bij een nieuw huis toch aan jezelf de echte gezelligheid te creëren. Is in echte oude huizen de sfeer voor het grootste deel al bepaald is, heb je daar bij een nieuwbouwhuis nog helemaal de vrije hand in. Maar ja dan is de vraag: ”hoe creëer je nu die gezellige sfeer, wat moet je wel doen en wat niet?”

Lampen

De belangrijkste sfeermakers in je huis, is de verlichting. Met licht kun je ruimtes groter maar ook intiemer maken. Daarnaast zorgt een minder wit licht, direct voor gezelligheid. Toch kun je niet altijd uitgaan van minder licht om het gezellig te hebben. Beter is het daarom om per kamer te kijken naar de functionaliteit en wat voor licht je daarbij nodig hebt. Het spreekt voor zich dat je in een keuken anders eisen hebt dan in je slaapkamer bijvoorbeeld.Bij Directlampen.nl geven ze daarom als algemene regel om uit te gaan van meerdere lampen in elke kamer. Zo kun je beter je wensen aanpassen naar het moment en jouw mood. Denk daarbij aan plafondlampen en hanglampen om de gehele kamer te verlichten en wandlampen, tafellampen of vloerlampen om delen van je kamer een gezellige uitstraling te geven. Of spotjes om een schilderij of hoekje in de spotlights te zetten. Door verschillende lampen aan of uit te doen, kun je de kamer de functie geven die jij op dat moment wil. Zoek hier naar de beste verlichting voor de diverse kamers in jouw huis.

Stijlen

Naast verlichting zijn ook je meubels bepalend voor de sfeer van je woning. Kies je voor strak en modern dan kan dit wat killer ogen. Vind je die stijl wel mooi en wil je toch gezelligheid, denk dan aan accessoires als grote kussens in zachte materialen. Hoogpolige vloerkleden. Maar ook een mooie stoere donkere muurlamp geeft sfeer terwijl het niets afdoet aan jouw moderne inrichting. Let er wel op dat je niet te veel en liefst wat grotere accessoires gebruikt. Veel kleine accessoires maken het als snel rommelig en popperig.

Kleur

Ook met kleuren kun je veel bereiken. Hou je van wit dan is daar niets mis mee. Kies het liefst in huis wel voor een witte kleur die wat warmer oogt. Wit met een rode, gele of oranje ondertoon geeft een romig en warmere uitstraling. Wit met een blauwe of groene basis oogt fris en koel.

Het fijne van wit is dat het met elke kleur goed combineert. Door één wand in een bepaalde kleur te verven of te behangen, kun je je kamer een totaal andere uitstraling geven. Ook hierbij geldt dat koele tinten de hele kamer een groter maar ook koeler (kil) uiterlijk geven en tinten met een warme toon het tegenovergestelde doen. Door te kiezen voor zachte grijs/bruintinten of zandkleuren, hou je het wel rustig maar krijgt je kamer net iets meer afwisseling. De echte kleurnuances kun je dan aanbrengen met accessoires. Denk daarbij ook aan schilderijen en grote vazen. Dat zijn namelijk echte blikvangers in je kamer.

Planten

Planten en bloemen geven ook direct sfeer aan een ruimte. Dat kan door een grote bos bloemen op tafel of de dressoir te zetten maar ook door een mooie grote plant of een hoekje met meerdere planten bij elkaar. Heb je niet zo’n groene vingers? Er zijn gelukkig ook heel veel planten die niet veel verzorging nodig hebben. Bedenk hoe groter de plant als is, hoe makkelijker deze te onderhouden is. Vraag ook bij de bloemist naar het onderhoud van de plant en de hoeveelheid licht dit nodig is. Durf je het echt niet aan? Bedenk dan dat er tegenwoordig ook heel veel mooie kunstexemplaren te koop zijn die door de kleur hetzelfde effect op je hebben.

Meer woningen
Meer woningen