Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Handige tips om zelf je vloer te leggen


Een nieuwe vloer gekocht? Ontzettend leuk natuurlijk, want door jouw nieuwe vloer krijgt jouw huis ook direct een frisse wind. Deze make over vraagt wel wat van je, want ga je de vloer laten leggen of wil je het zelf oppakken? Met laminaat van Quick-step is het goed te doen om dit zelf neer te leggen. Daarom geven we je in dit blog wat handige tips om zelf je vloer te kunnen leggen.

Kies de juiste ondervloer

De eerste tip die we voor jou hebben is om ervoor te zorgen dat je de juiste ondervloer hebt gekozen. Je wil natuurlijk voorkomen dat er bijvoorbeeld vocht in jouw vloer trekt, maar je wil ook voorkomen dat je last krijgt van veel geluid. Het is hierbij erg belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Wanneer je al last hebt van optrekkend vocht, wat bijvoorbeeld vaak veroorzaakt wordt door een kruipruimte, kies dan voor een vloer die eerst met folie wordt bekleed. Een andere optie is om te kiezen voor ondervloeren die al een geïntegreerd vochtscherm hebben. Dan is het niet noodzakelijk om folie te gebruiken.Gereedschap voor het plaatsen Ook voor een PVC vloer is het van belangom de juiste ondervloer voor te bereiden, maar hierbij is het juiste gereedschap ook ontzettend belangrijk. Om jezelf veel looptijd te besparen kun je er voor zorgen dat je het volgende gereedschap alvast bij de hand hebt: een hamer, een zaag die geschikt is voor vinyl, een mondmasker, een meetlint, een veiligheidsbril, een stukje touw, potlood en als laatste een stuk tape om de ondervloer mee te bevestigen.

Eenvoudige plaatsingswijzen

Tegenwoordig zijn er veel manieren om gemakkelijk een laminaatvloer te plaatsen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een laminaatvloer op een vloerverwarming te plaatsen. Wanneer je een laminaatvloer wil plaatsen kun je dit op 3 eenvoudige manieren doen. De eerste manier is om de panelen in elkaar te plaatsen door de lange en de korte kant van de plank, ook wel ‘wentel en klik’ genoemd. De tweede manier is door de vloer horizontaal in te voegen. Een ideale oplossing voor moeilijke hoekjes bij het plaatsen van de laatste rij panelen of wanneer de panelen moeilijk te wentelen zijn, is door deze horizontaal in elkaar te klikken. De derde en laatste manier is de ‘schuif en klik’ manier. Hierbij kun je eenvoudig de lange kant op zijn plaats klikken, om vervolgens de korte kant op zijn plaats tegen de lange kant te zetten en deze naar beneden te drukken.

Meer woningen
Meer woningen