Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Het wordt mij zwart voor de ogen


De kop van dit artikel kan verwijzen naar een oververmoeide toestand van ons lichaam. Heb je geweldig intensieve werkzaamheden verricht of heb je een gigantische sportprestatie geleverd, dan kan het je zwart voor de ogen worden. Rust en genoeg frisse lucht kunnen deze toestand weer doen verdwijnen. Een ander verhaal is het als het je zwart voor de ogen ziet door schimmel in vochtige ruimtes van je huis.

Je kunt de toestand laten geworden door je huis ‘rust’ te geven en er verder niets aan te doen, maar dat zal de problemen door zwarte schimmel niet verhelpen. Het zal juist des te erger worden. Wetend dat zulke vocht liefhebbers je flink ziek kunnen maken, is actie altijd geboden. Met schimmel in huis, gevolgen gezondheid meestal negatief. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Sporen

Onterecht wordt gedacht dat alleen oudere huizen met slechte ventilatiesystemen last van zwarte schimmel hebben. Ook bij nieuwbouwhuizen die niet op een juiste wijze geventileerd worden kan deze boosdoener toeslaan. Wel is het zo dat veel vocht in bepaalde ruimtes de groei van deze zwarte waas explosief kan doen toenemen. De echte ziekmakers zijn de sporen die door de lucht vliegen wanneer een natte ruimte opgedroogd is. De wervelende zieke lucht kan zich bij het openen of sluiten van een deur door het huis verspreiden. De aanwezige mensen die het inademen kunnen hierdoor last van hun luchtwegen krijgen.Waar

Er zijn veel ruimtes in huis waar de schimmel zich kan ontwikkelen. Dat zijn veelal de vochtige ruimtes waar een kraan of water aanwezig is. Het mag vanzelfsprekend zijn dat de toilet, wasruimte, badkamer of sauna tot deze ruimtes behoren. Juist in de badkamer of douche komt waterdamp vrij die zich aan de wanden of plafonds hecht. Met veel mensen in huis zal er veel van deze ruimtes gebruik worden gemaakt. zwarte schimmel in huis, gezondheid van de wijs. Daar kun je vroeger of later mee te maken krijgen. Voor wie bijvoorbeeld al een zwak gestel heeft of last van bronchitis of andere aandoeningen aan de luchtwegen kan zwarte schimmel zelfs fataal zijn. Een vijand van je lichaam waar je weldegelijk rekening mee moet houden.

Paddestoelen

Eigenlijk zijn de meeste paddestoelen waaronder ook de zwarte schimmel valt een vijand van ons lichaam. Al jong leren we dat we in de vrije natuur niet zomaar bessen of paddestoelen kunnen eten. Hoe kleurrijk, verleidelijk of smakelijk die paddestoelen of bessen er ook uitzien, de meeste kun je beslist niet tot je nemen. Bij schimmels ligt dat anders. Zo kun je zwarte schimmel onbewust tot je nemen. Net zoals gewone paddestoelen vermeerderd schimmel zich door sporen in de lucht. Bij grote een luchtverplaatsing kan dat met enorme hoeveelheden gaan.

Onderschatten

Toch zijn er genoeg mensen die het gevaar van deze soms dodelijke vijand onderschatten. Gewapend met chemische middelen of een verfkwast wordt de schimmel te lijf gegaan. Vaak lijkt hiermee het probleem verholpen te zijn. Niets is minder waar. Modder zelf niet aan maar vraag een deskundige de oorzaak op te sporen, dan blijven de gevolgen voortaan uit.

Meer woningen
Meer woningen