Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Hoe kun je deze verschillende soorten vloeren schoonmaken


Als je een nieuw huis aan het bouwen bent dan zul je natuurlijk ook te maken krijgen met een nieuwe vloer. Mogelijk kies je in je nieuwbouwwoning zelfs wel voor een andere soort vloer dan je hebt liggen in je huidige woning. Hierdoor kan het maar zo dat je de nieuwe vloer op een andere manier moet schoonmaken met de producten die je kunt kopen via debeste.com. Zo zul je natuurlijk items nodig hebben waarmee je de vloer kunt dweilen, maar het is ook zeker belangrijk om de beste stofzuiger aan te schaffen. Vervolgens kun je met die producten en de onderstaande tips je vloer schoonmaken.

Laminaatvloer

Hoewel laminaatvloeren op hardhout lijken, is het belangrijk om te onthouden dat ze heel anders moeten worden schoongemaakt. Je zult zien hoe arbeidsintensief hardhout kan zijn en je hebt een wat makkelijkere klus als je een laminaatvloer neemt. Laminaat is gemaakt om zonwerend en lichtbestendig te zijn om er heel lang als nieuw uit te zien. Dat gezegd hebbende, mag je nooit vloeistof of polijstmiddel op laminaatvloeren aanbrengen. Het vocht zal onder de planken komen en het laminaat verpesten. Droog in plaats daarvan regelmatig de dweil en stofzuig en gebruik alleen een licht vochtige doek voor spotbehandelingen.

Vinylvloer

Vinylvloeren, die zowel in keukens als badkamers te vinden zijn, zijn behoorlijk populair en zeer gemakkelijk schoon te maken. Een wekelijkse reiniging wordt aanbevolen met een mengsel van 1/4 kopje azijn in een spuitfles met 1 druppel afwasmiddel en warm water. Sproei dit in delen op de vloer en veeg schoon met een microvezeldoek of dweil. Probeer af en toe je vinylvloeren te stomen voor een diepere reiniging. Deze stoom verwijdert vlekken en bacteriën op de tegels en voegen, zodat je er zeker van kunt zijn dat de vloer grondig wordt schoongemaakt.

Hardhouten vloer

Mooie en elegante hardhouten vloeren hebben veel aandacht nodig. En als ze niet op de juiste manier worden schoongemaakt, kun je ze net zo goed helemaal niet schoonmaken. Zoek eerst uit wat de afwerking van je hardhout is. De twee meest voorkomende zijn polyurethaan en was. Om je vloeren heel snel te testen, wrijf je met je vinger over het hardhout. Als er een vlek is, heb je een wasafwerking. Wasafwerkingen en onbehandeld hout mogen niet worden gewassen. Maar je moet de vloer wel regelmatig vegen, stof dweilen of stofzuigen, net als laminaatvloeren. Voor een PU-afwerking kun je diverse producten gebruiken.Tegelvloer

Een tegelvloer is in feite de liefhebber van de oudere broer van vinylvloeren. Maar wat dat betekent is dat, hoewel tegels misschien duurder zijn dan vinyl om te installeren, het net zo gemakkelijk schoon te maken is! Meng eenvoudig 1/4 kopje azijn in een spuitfles met 1 druppel afwasmiddel en warm water om op je tegeloppervlak te spuiten en veeg het af met een microvezeldweil of doek. Voor af en toe een grondige reiniging, moet je de tegels en het voegmiddel stomen! Dit is dus hetzelfde als bij een vinylvloer in principe.

Meer woningen
Meer woningen