Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Hoelang gaat een wasmachine ongeveer mee?


In iedere woning in ons land staat tegenwoordig een wasmachine. De meeste mensen maken dankbaar gebruik van dit apparaat. Zo wordt er vaak meerdere malen per week een wasje gedraaid. Helaas kun je een wasmachine niet jouw hele leven blijven gebruiken. Net als de andere elektrische apparaten in huis hebben ook wasmachines een bepaalde levensduur. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoelang een wasmachine meegaat. Ben je hier benieuwd naar? Dan zit je hier goed. In deze tekst geven wij jou namelijk antwoord op deze vraag.

Gemiddelde levensduur van een wasmachine

Het is op voorhand wat lastig in te schatten hoelang een wasmachine meegaat. De levensduur van dit apparaat hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Zo speelt het merk bijvoorbeeld een belangrijke rol in de levensduur. Uiteraard is ook de mate van gebruik van invloed op de levensduur. Wasmachines die veelvuldig gebruikt worden, houden het minder lang vol dan wasmachines die niet of nauwelijks draaien.Ondanks dat de levensduur van een wasmachine afhangt van een groot aantal factoren, is er van veel merken een gemiddelde levensduur bekend. Wasmachines van Miele gaan gemiddeld iets langer dan 15 jaar mee, terwijl een Miele wasmachine een levensduur heeft van om en nabij de 12,5 jaar. Wasmachines van Indesit hebben met 8,5 jaar gemiddeld de kortste levensduur, gevolgd door Whirlpool (8,8 jaar).

Schrijf een wasmachine niet direct af

Werkt jouw wasmachine de laatste tijd steeds minder goed? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Sommige mensen besluiten daarom een nieuwe wasmachine te kopen. In dat geval ben je verlost van het probleem. Toch raden wij jou niet aan om een wasmachine direct af te schrijven. Het probleem wordt namelijk vaak veroorzaakt door een storing of een defect onderdeel. Als je de storing verhelpt of het onderdeel vervangt, kun je het apparaat vaak weer als vanouds gebruiken. Koop daarom nooit direct een nieuwe wasmachine, maar probeer het apparaat eerst te repareren.

Hoe repareer ik een wasmachine?

Als je nog niet eerder een wasmachine gerepareerd hebt, weet je mogelijk niet hoe je dit aan moet pakken. Toch is wasmachine reparatie soms makkelijker dan je denkt. Dit is zeker het geval als er sprake is van een storing. Dit probleem kun je vaak zelf verhelpen. Je moet in dat geval wel eerst achterhalen wat er aan de hand is. Richt je hiervoor tot het display van het apparaat. Hier wordt namelijk een foutcode op weergeven. Typ deze code op het internet in en je weet direct wat er mankeert aan het apparaat en hoe je het probleem verhelpt.

Lukt het je zelf niet om het probleem te verhelpen? Of lijkt het je gewoonweg niet verstandig om zelf wasmachine reparatie uit te voeren? Doe dan een beroep op een witgoed monteur. Hij krijgt het apparaat vaak binnen een handomdraai weer aan de praat. Slaagt hij hier niet in? Of is wasmachine reparatie volgens hem niet meer de moeite waard? Koop dan pas een nieuwe.

Meer woningen
Meer woningen