Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Hoeveel voordeel biedt een zonnepaneel?


Zonnepanelen worden steeds populairder. Deze duurzame manier van energie opwekken heeft zowel bedrijven als particulieren bereikt. Dat komt met name door de ontwikkelingen van bijvoorbeeld het zonnepanelen montagesysteem. Twijfel jij nog over zonnepanelen? We leggen graag uit hoeveel voordeel een zonnepaneel biedt.

1. Lagere energierekening

Het grootste voordeel voor veel particulieren is het feit dat jouw energierekening omlaag gaat, omdat je zelf energie opwekt in plaats van inkoopt bij een energieleverancier. Het kan zelfs zo zijn dat je in de zomer 100 procent gebruikmaakt van zelf opgewekte energie. Het geld dat je bespaart, heb je in eerste instantie nodig om de gemaakte kosten terug te verdienen. Gemiddeld duurt het 7 tot 8 jaar om de kosten van de zonnepanelen terug te verdienen, terwijl een zonnepaneel gemiddeld tot wel 25 jaar meegaat. Bovendien kost het installeren steeds minder, bijvoorbeeld omdat montagesystemen voor zonnepanelen steeds beter worden.2. Woningwaarde stijgt

Zonnepanelen veranderen niet alleen de cijfers op je energierekening, maar ook de cijfers van de waarde van je huis. Zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat je huis een verbeterd energielabel krijgt, waardoor het in waarde stijgt. Daarnaast hoeft een koper geen investering meer te doen en neemt hij of zij als het ware jouw zonnepanelen van je over.

3. Vermindering van CO2-uitstoot

Buiten het feit dat je portemonnee erop vooruit gaat, zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu. De energie uit jouw zonnepanelen zijn namelijk volledig milieuvriendelijk, omdat er geen CO2-uitstoot is. De energie van jouw leverancier is vaak niet volledig groen. Gemiddeld bespaar je 60 kilogram CO2 per jaar per zonnepaneel. Op die manier draag ook jij je steentje bij aan het tegengaan van het broeikaseffect.

4. Energie salderen of verkopen

Zonnepanelen kunnen er niet alleen voor zorgen dat je energierekening omlaag gaat, maar ze kunnen zelfs ook geld opleveren. Opgewekte energie die je zelf niet nodig hebt, kan je teruggeven aan je leverancier. Zo geef je dus groene energie terug aan je leverancier, die die energie vervolgens onder kan brengen bij andere klanten. De teruggegeven energie verrekenen ze in je maandelijkse factuur. Dat heet salderen. Hebben je buren aangegeven jouw overgebleven energie wel te willen gebruiken? Dat kan ook. Zo kan je dus nog verdienen aan je zonnepanelen!

Zonnepanelen bieden dus veel voordelen voor jou, je portemonnee en het milieu. Wil jij ook zonnepanelen aanschaffen? Dat kan, ook op schuine daken. Vaak hoor je dat het lastig is om zonnepanelen op een schuin dak lastig is, maar met een zonnepanelen montagesysteem voor schuin dak plaats je eenvoudig jouw zonnepanelen op een schuin dak.

Meer woningen
Meer woningen