Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Huisnummer met mooi design bij uw voordeur


Als u binnenkort uw nieuwe woning betrekt, wilt u uiteraard graag dat uw familie, vrienden, de postbezorger en andere belanghebbenden u kunnen vinden. Zij zullen op zoek gaan naar uw nieuwe huisnummer. Is dit bij u goed zichtbaar en is de vormgeving naar uw wens? Een huisnummer met een fraai ontwerp geeft de entree van uw huis of appartement een persoonlijk tintje.

Verplichting voor nieuwe en bestaande woningen

Veel mensen weten waarschijnlijk niet dat het in ons land verplicht is om een goed leesbaar huisnummer op de woning te hebben. In de meeste gevallen zit dit bij de voordeur, maar het kan ook op een andere plek zitten. Het is belangrijk voor uw bezoekers dat het gemakkelijk te vinden is en dus enigszins opvalt. Een huisnummer is overigens niet alleen handig voor uw visite en de pakketbezorger. Ook hulpdiensten, zoals de brandweer en politie, maken er dankbaar gebruik van. Of wat dacht u van de onderhoudsmonteur van uw cv-ketel en de loodgieter?

Een smaakvol huisnummer

Als u een bestaande woning koopt of huurt, zit er vaak al een huisnummer aan het pand bevestigd. Het is dan aan u of u het bordje met de nummeraanduiding laat zitten of dat u het vervangt. Bij een koopwoning die u zelf laat bouwen, bepaalt u het helemaal zelf. Een mooi huisnummer aan de muur bij de voordeur is erg populair. Een bevestiging op de deur zelf is ook een optie. Sommige mensen kiezen voor stickers met het nummer en plakken dit op een vrijstaande brievenbus. Verder zie je hier en daar paaltjes met de vermelding van het huisnummer.Ideeën voor huisnummers met een leuke vormgeving

Huisnummers zijn in vele maten, vormen, stijlen en materialen verkrijgbaar. U heeft de keuze uit onder meer roestvrij staal, beton, kunststof en hout. U kunt kiezen voor een los huisnummer en hieronder eventueel een naambordje plaatsen. Een andere mogelijkheid is een bordje dat de namen van de bewoners met het huisnummer combineert. Als u een moderne look zoekt, is een RVS huisnummer zeer geschikt. De designs van dit type zijn mooi strak en bovendien erg duurzaam. Huisnummers van roestvrij staal kunt u kopen in allerlei kleuren, zoals mat zwart en geborsteld zilver. Verder heeft u de keuze uit verschillende soorten lettertypen. Ze zijn vaak te monteren op pootjes en dit geeft een prachtige uitstraling. Er is kortom veel mogelijk en met uw keuze geeft u uw woning de look die bij uw smaak past.

Verbetering leesbaarheid en zichtbaarheid

Als u binnenkort gaat verhuizen is dat de meest geschikte gelegenheid om het bordje met uw huisnummer te vernieuwen. Het kan echter ook op ieder ander moment gebeuren. Zodra u een keuze gemaakt heeft en het nummer op z’n plek zit, kunt u nog kijken of het u goed voldoet. In veel gevallen kan het bijvoorbeeld raadzaam zijn de leesbaarheid en zichtbaarheid te verbeteren als er weinig of geen daglicht is. Dit doet u door een buitenlamp bij het nummerbordje op te hangen.

Meer woningen
Meer woningen