Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Waarom het juist nu belangrijk is om te investeren in de verduurzaming van je woning


Nu de energie en gasprijzen de pan uit rijzen, is het voor veel gezinnen lastig om het hoofd boven water te houden. Naast de energie en gasprijzen worden boodschappen ook alsmaar duurder. Om aan het einde van de maand toch nog geld over te houden, is het belangrijk om de woning te verduurzamen. Door het verduurzamen van de woning verbruik je minder gas of elektriciteit, wat weer geld zal schelen aan het einde van de maand. Zo zit je aankomende winter in een warm huis en houd je aan het einde van de maand nog geld over ook.

Verschillende manieren van verduurzamen

Het verduurzamen van je woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kunnen kleine aanpassingen al enorm veel effect hebben op het verbruik. Hieronder worden een aantal efficiënte methodes weergegeven, zodat je gemakkelijk je huis kunt verduurzamen.

Isoleren van de muren

Een van de methodes om de woning te verduurzamen is het isoleren van de muren. Dit kan gedaan worden op twee verschillende manieren. Zo kun je pir platen gebruiken om isolatie aan te brengen. Pir platen zijn enorm populair, mede door de dunne maar toch hoogwaardige isolatiewaarde van de platen. Hierdoor is het materiaal zeer flexibel en kan het naast de muren ook gebruikt worden voor andere isolatieprojecten.
Naast de pir platen, is het ook mogelijk om de muren vol te spuiten met spouwisolatie. Dit is een zeer snelle en efficiënte manier om te isoleren. De isolatie wordt van buitenaf in de muur gespoten, waardoor er geen puin wordt gemaakt. Daarnaast kan het in één enkele dag gerealiseerd worden. Dit maakt spouwisolatie een van de goedkoopste manieren van isoleren.

Dak isolatie

Naast de muren is het uiteraard ook mogelijk om het dak te isoleren, echter is dit een flinke klus. Bij zowel een schuin als een dakbedekking plat dak is het mogelijk om te isoleren. Het isoleren van het dak kan op twee verschillende manieren. Zo kun je vanuit de binnenzijde en buitenzijde isoleren. Bij het isoleren vanuit de binnenzijde, is het aan te raden om gebruik te maken van glas of steenwol isolatie. Ga je vanuit de buitenzijde isoleren, dan is het aan te raden om gebruik te maken van PIR, EPS of XPS. Deze materialen zijn beter bestemd tegen elementen vanuit buiten.Kortom, het is belangrijk om de woning te verduurzamen, om de gas en energierekening omlaag te krijgen. Zo zit je deze winter in een warm huis en houd je aan het einde van de maand geld over.

Meer woningen
Meer woningen