Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Je bedrijf laten groeien? Denk dan zeker aan financiering


Het grootste deel van de ondernemingen wordt gestart met de intentie om te groeien. Om te groeien dient je onderneming niet enkel over een visie en een idee te beschikken, maar ook over een financiering. Waar het hebben van een visie of een idee redelijk vanzelf gaat, gaat een financiering voor groei dit vaak niet. Dit is dan ook vaak een punt dat de potentiële groei van ondernemingen remt. Je kunt deze rem wegnemen door te zorgen voor een goede financiering. In deze blog vertellen we je daarom meer over hoe je de juiste financiering kunt binnenhalen voor jouw onderneming.

Eigen geld

Binnen de meeste ondernemingen wordt de groei in de eerste jaren gefinancierd met eigen geld. Dit is de meest veilige manier van investeren en zorgt er direct voor dat je geen schuld opbouwt op je financiering. Toch is het financieren met eigen geld in zekere zin ook een risico. Als je je beperkt tot financieren met eigen geld, dan zullen je doorgroeimogelijkheden ook veel beperkter zijn. Doordat je groei stagneert zul je op verschillende fronten ingehaald worden door bedrijven die wel kiezen voor een financiering zonder eigen geld. Daarnaast is het financieren van sommige projecten ook bijna niet te doen met eigen geld. Het is daarom bij projectfinanciering altijd verstandig om een externe partij aan te spreken.Externe financiering

Als je serieuze stappen wilt maken met je onderneming dan is het verstandig om te kiezen voor een externe financiering. Dit komt doordat je met een externe financiering in één klap veel meer geld te besteden hebt. Je kunt dit geld gebruiken om je onderneming een financiële injectie te geven waardoor je in korte tijd concurrentievoordelen weet je creëren. De groei die hiermee gecreëerd wordt zal tot in de lengte van dagen zichtbaar zijn in de concurrentiepositie. Tegenwoordig zijn er gelukkig tal van mogelijkheden als het gaat om externe financiering. Je kunt het project laten financieren door een bank, maar ook door investeerders of investeringsmaatschappijen. Ook kun je kiezen voor een combinatie hiervan. Er wordt dan vaak gesproken over een overbruggingsfinanciering. Hierin ontvang je eerst een financiering van een investeerder of een investeringsmaatschappij omdat de bank er vaak erg lang over doet om een financiering goed te keuren. Erg handig als je zo snel mogelijk van start wilt met de ontwikkeling van een project!

Meer woningen
Meer woningen