Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Je woonkamer opfrissen Dat doe je zo


Een woonkamer is de plek waar je tot rust komt en waar je samenkomt met familie en vrienden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er af en toe behoefte is aan een frisse wind door deze belangrijke ruimte in huis. Of je nu de woonkamer een totaal nieuwe look wilt geven of gewoon wat kleine veranderingen wilt aanbrengen, er zijn talloze manieren om deze ruimte op te frissen en te laten stralen. In dit artikel delen we handige tips en ideeën om je woonkamer nieuw leven in te blazen.Maak een plan voor de woonkamer

Voordat je aan de slag gaat met het opfrissen van de woonkamer, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk welke sfeer er gecreëerd moet worden en welke kleuren en materialen daarbij passen. Kijk ook naar de indeling van de ruimte en bedenk welke meubels kunnen blijven en welke weg kunnen. Door een plan te maken voorkom je dat er impulsief te werk gegaan wordt.

Kleine aanpassingen met groot effect

Een kleine verandering kan al een groot effect hebben. Zo kan het vervangen van de kussenhoezen op de bank al een frisse en vernieuwde uitstraling geven. Ook het verplaatsen van meubels kan al een groot verschil maken. Zo creëer je snel een nieuwe sfeer in de woonkamer.

Tips voor een gezellige en sfeervolle woonkamer

Door het opfrissen van de woonkamer kan er weer helemaal genoten worden van het huis. Hieronder staan een paar voorbeelden van relatief kleine aanpassingen die gedaan kunnen worden, die al een grote invloed kunnen hebben. 
- Kies voor een warme kleur op de muren. Deze kleuren zorgen voor een gezellige sfeer in de woonkamer.

- Voeg verschillende texturen toe, zoals een wollen plaid, een velvet kussen en een houten bijzettafel. Dit geeft de woonkamer meer diepte en maakt het geheel interessanter om naar te kijken.
- Zet planten neer om de woonkamer op te fleuren en meer leven te geven. Kies voor verschillende soorten planten en zet deze op verschillende hoogtes.
- Raamdecoratie is ook een belangrijk element in het creëren van een gezellige en sfeervolle woonkamer. Overweeg bijvoorbeeld om gordijnen op te hangen die passen bij de stijl van je interieur en zorgen voor een warme uitstraling. Als je echt wat speciaals wilt doen met je ramen, kun je kiezen voor plisségordijnen. Hier zijn allerlei verschillende varianten van beschikbaar, dus het kan handig zijn om een raamdecoratie specialist in te schakelen.
- Verlichting is ook erg belangrijk voor de sfeer in de woonkamer. Kies voor verschillende lichtbronnen, zoals een staande lamp, een tafellamp of kaarsen.

Meer woningen
Meer woningen