Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Met deze tips is je appartement zo verkocht


Het verkopen van je appartement is een grote gebeurtenis die voor veel mensen als spannend wordt ervaren. Het belangrijkste bij de verkoop appartement is dat je er meer geld aan verdient dan je er zelf voor hebt betaald. De woningmarkt zorgde er de afgelopen jaren voor dat mensen veel wist maakten op hun woning, maar de markt fluctueert en daarom weet je niet zeker of dit ook voor jouw appartement geld. Om toch winst te halen uit de verkoop van je appartement, vind je in dit artikel een aantal tips. Zo verkoop je je appartement snel, efficiënt en voor een goede prijs.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wees je er bewust van dat je het hele verkoopproces niet alleen hoeft te doen. Het verkopen van een appartement is een ingewikkeld proces wanneer je hier niet thuis in bent. Door een goede vastgoedmakelaar in te schakelen krijg je advies van iemand die veel ervaring heeft op dit gebied. Een makelaar als Mercari helpt je graag verder bij de verkoop van je appartement. Zij weten precies op welk moment je de woning te koop moet zetten, welke vraagprijs goed is en onderhouden contact met de kopers. Op die manier halen ze je als verkoper een hoop werk uit handen en verloopt het proces een stuk sneller.Zorg voor een goede presentatie van je appartement

De beste presentatie en marketing bepalen voor een groot deel hoeveel mensen er interesse tonen in de woning. Een makelaar helpt je hier vaak bij. Hoe beter je het appartement weergeeft op de makelaarswebsite, des te meer potentiële kopers er zullen reageren. Kopers van appartementen zijn actief op onroerend goed website en doorzoeken tientallen panden. Ze selecteren degene die ze willen bezichtigen op basis van de foto's en de plattegrond. Dit is de reden waarom marketing en de presentatie van de woning belangrijk is. Een makelaar als Mercari helpt je met het presenteren van je appartement.

Maak het appartement verkoopklaar

Herstel eventuele schade die kopers zou kunnen afschrikken. Controleer de muren, vloeren of armaturen in het appartement op schade die potentiële kopers zien tijdens de bezichtiging of op foto’s. Renoveer of repareer gebieden met minimale schade, zoals het opnieuw voegen van tegels, het opvullen van gaten in je muur of het schrobben van vlekken van de vloer. Als je de items niet zelf kunt repareren, huur dan een professional in of vervang de items helemaal om het er schoner uit te laten zien. Wanneer de woning er netjes en nieuw uitziet, kan je de vraagprijs ook hoger maken en zullen er meer mensen geïnteresseerd zijn.

Zorg voor een opgeruimde woning

Door rommel voelt je appartement kleiner en viezer aan. Verberg of verplaats zo veel mogelijk rommel voor het maken van foto’s en de bezichtiging. Verwijder de meeste versieringen van tafels en andere oppervlakken en organiseer je spullen in kasten of planken zodat ze uit het zicht zijn. Als je het moeilijk vindt om al je rommel te verplaatsen, probeer dan wat van je spullen in dozen te stoppen en ze naar een opslagruimte of het huis van een vriend te verplaatsen totdat je je appartement verkoopt. Zo oogt je appartement netjes en verzorgd.

Meer woningen
Meer woningen