Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Met deze vier stappen kun jij je eigen groene dak maken


Tegenwoordig zijn we allemaal bezig om de wereld te vergroenen. Zo kiezen we bij de beste aansprakelijkheidsverzekeringen bijvoorbeeld voor de verzekeringsmaatschappij die het best zorgt voor het milieu. Ook bij het bouwen van een huis houden we rekening met de natuur en duurzaamheid. Het is dan ook een goed idee om een groen dak aan te laten brengen bij je nieuwe woning. Eventueel kun je dit ook zelf doen met behulp van de onderstaande vier stappen. Wisselkoersvaluta zul je niet hoeven te gebruiken, want de producten die je hiervoor nodig hebt, kun je gewoon lokaal kopen!

Zelf doen vs professional inhuren

Professionals kunnen je dak onderzoeken om er zeker van te zijn dat het sterk genoeg is voor het groene dak van je keuze. Of je nu kiest voor een uitgebreide of intensieve behandeling, de primaire lagen van het groene dak blijven hetzelfde. In principe kun je dit dus zelf doen, al kun je ook een professional inhuren met behulp van een Masterclass of N26 credit card. Wil je dit klusje toch graag zelf uitvoeren om op deze manier geld te besparen? Maak dan gebruik van de onderstaande vier stappen, die je zeker zullen helpen om een prachtig groen dak te creëren op je nieuwe woning.

Stap 1:

De eerste laag dient te bestaan uit een water- en worteldicht membraan. Een enkele plaat kan worden gebruikt om het hele gebied te bedekken en te voorkomen dat het water en de wortels het dak bereiken. Een heavy-duty vijverfolie van je plaatselijke tuincentrum kan worden aangebracht met een lijm. Zorg ervoor dat je alle stopcontacten markeert om een goede afvoer te garanderen, dit zal later in dit proces veel potentiële problemen voorkomen.

Stap 2:

Snijd in het insluitingsframe, waardoor het water in de goot kan lopen. Gebruik kiezels en een laag stenen of rotsen om de uitlaten vrij te houden. Dit voorkomt dat verstoppingen en ongewenste vegetatie zich aan de randen van het dak verzamelen. Door dit te doen zul je dus opnieuw potentiële problemen kunnen voorkomen, terwijl het ook nog eens een stuk beter is voor de planten op je groene dak.



Stap 3:

De volgende stap is het aanbrengen van een substraatlaag. Meestal is dit een laag met een dikte van 70 tot 200 millimeter, maar dit kan variëren afhankelijk van het type vegetatie. Door een substraatmengsel te gebruiken van 70 procent anorganisch materiaal en 30 procent organisch materiaal, is het licht genoeg en voorkom je ongewenste vegetatiegroei. Het is dus zeker een aanrader om dit te gebruiken op je groene dak.

Stap 4:

De laatste laag maakt je dak daadwerkelijk groen, wat je natuurlijk zo graag wilt. Je kunt kiezen uit een groen dak zaadmengsel, plugplanten, plantenstekken of voorbegroeide matten voor een groen dak. Het is ook zeker een goed idee om de experts van je tuincentrum te vragen naar wat er precies mogelijk is op je dak. Zij zullen natuurlijk weten wat voor planten je aan kunt brengen hierop.

Meer woningen
Meer woningen