Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Met deze vier tips kun jij een prachtige canvas foto bestellen


Wie houdt nou niet van een goede canvasafdruk? De textuur van dit materiaal zal de foto’s een extra gevoel van dimensie en diepte geven, wat er echt heel mooi uitziet. Het is dan ook zeker verstandig om een canvas foto te bestellen om het vervolgens op te hangen nadat je nieuwe woning gebouwd is. Het past bijvoorbeeld goed in de woonkamer, maar je kunt het natuurlijk ook in je slaapkamer ophangen aan een wand. Het bestellen van een canvasafdruk is heel eenvoudig, een kind kan de was doen eigenlijk. Toch zijn er wel een paar belangrijke aspecten waar je rekening dient te houden bij een foto afdrukken op canvas. Hieronder vind je daar een paar voorbeelden van.

Beeldkwaliteit

Het is duidelijk dat wanneer je een foto laat afdrukken op canvas het van belang is dat het een bronbestand voldoende resolutie heeft. Als dit niet het geval is dan moet je deze afbeelding eigenlijk gewoon niet printen. Een foto die je hebt gemaakt met je klaptelefoon in 2007 of iets dergelijks kun je bijvoorbeeld beter links laten liggen. Dit is puur het geval doordat de beeldkwaliteit gewoon te laag is. Daarnaast is het formaat van het canvas hierbij ook van belang. In feite geldt namelijk: hoe groter de afdruk, hoe groter de resolutie van de afbeelding moet zijn. Aan de andere kant is het gebruiken van een professionele camera ook overbodig, een normale DSLR camera zal al genoeg resolutie bieden bijvoorbeeld.Oude foto’s

Ja, die oude gsm-foto’s kun je dus beter niet gebruiken voor de canvas foto’s. Toch mag je niet alle oude afbeeldingen links laten liggen. Mogelijk heb je nog een paar echt afgedrukte foto’s op zolder in een doos liggen die je graag wilt transformeren tot een canvasafdruk. Hierbij kun je denken aan een babyfoto van jezelf of de trouwfoto van je ouders. Van dergelijke afbeeldingen zou je een hoge resolutie scan kunnen maken. Vervolgens kun je dit bestand inzetten voor het bestellen van een grote canvasafdruk. Hierbij moet trouwens wel gezegd worden dat het scannen van de oude foto’s niet echt leuk is om te doen, maar dit is het zeker waard door het eindresultaat.

Grootte

Je moet ook zeker gaan nadenken over hoe groot de afdruk moet worden. Over het algemeen wordt dit bepaald door de beschikbare muurruimte, maar toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Tuurlijk, als er weinig ruimte is om de canvas foto op te hangen dan zal het niet slim zijn om een groot formaat te bestellen. Toch is dit ook niet heel slim om te doen als je juist wel heel veel ruimte ter je beschikking hebt. Dit is dus echt een lastig aspect. Je wilt namelijk niet dat de afdruk zo groot is dat het de ruimte gaat overweldigen, maar je wilt ook niet dat het te klein is. Dit ziet er namelijk wat nietig uit, vooral als het omringd wordt door veel lege ruimte.

Afdrukopties

Bij het laten maken van een canvas foto zijn er diverse opties die van invloed zijn op de uitstraling van de afdruk. Denk hierbij onder andere aan de randkleur. Een witte rand zal je het gevoel geven dat de afdruk op de muur zweeft, terwijl een omslagrand de foto juist verlengt langs de zijkanten van het frame. Daarnaast zijn er in principe nog meer opties. Ook kun je denken aan canvasafwerking. Een matte afwerking kan bijvoorbeeld ideaal zijn, maar dat hoeft niet beslist het geval te zijn. Wil je dat je afdruk lijkt op een olieverfschilderij? Een halfglanzende afwerking is dan een betere keuze bijvoorbeeld.

Meer woningen
Meer woningen