Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Moeite met het vinden van je droomhuisje? Deze vier tips gaan je verder helpen


In een krappe huizenmarkt kan het erg lastig zijn om een droomhuis te vinden. Je zult dan in sommige gevallen wat water bij de wijn moeten doen en een huis zelf omtoveren tot je droomhuis. Om ervoor te zorgen dat jij snel een huis van je dromen vindt, geven wij hier vier tips die je daarbij kunnen helpen!

Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar, in de volksmond ook wel een "makelaar" genoemd, helpt je bij het vinden van je droomhuis. Zij zien namelijk als eerste welke huizen in de verkoop komen. Dit komt omdat bewoners die het huis willen verkopen, deze vrijwel altijd verkopen via een makelaar. Via diezelfde makelaar kan jij dan in dat huis terecht komen. Makelaars zetten, zodra de woning binnen komt, deze woning op hun website, waar jij kan inloggen om vervolgens op deze woning te reageren.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van makelaarskantoren

Mocht je inderdaad al een makelaar onder de arm hebben genomen, kun je je ook meteen inschrijven voor diens nieuwsbrieven. Via een e-mail ben je vaak als een van de eerste op de hoogte van een nieuwe woning die in de verkoop komt. In de nieuwsbrieven kun je ook altijd tips en boog artikelen vinden die je helpen bij het vinden van een woning en tips voor als je op bezichtiging mag komen. Het is natuurlijk dan altijd handig om te weten op welke zaken je moet letten bij je bezichtiging!Huizenruil

Mocht je toevallig beschikken over een paar goede vrienden die het ook niet voor elkaar krijgen om een nieuw huis te vinden, kun je wellicht ook nog denken aan een huizenruil. Het woord zegt het al, je ruilt met een andere persoon dus van huis. Het is dan wel aan te raden om dit bij bekende mensen te doen, dan weet je ook een beetje wat de geschiedenis van het huis is (voor wat betreft het onderhoud).

Koop een opknapper

We hadden het al aan het begin van dit artikel genoemd, maar als het je echt niet lukt om het huis van je dromen te vinden, kun je natuurlijk altijd nog een opknapper kopen. Met een opknapper tover je zelf het huis om in een droomhuis. Door bijvoorbeeld zelf vloertegels kopen kun je de look van de keuken volledig omgooien, waardoor je iedere stijl kan toepassen. Ditzelfde werkt ook bij tuin tegels kopen, waarmee je in een handomdraai je eigen droomtuin creëert. En een nieuwe kleur op de muur (of een muur juist uitbreken) zorgt ook al voor een ander interieur in het huis. Wees creatief, maar laat je goed informeren over de prijzen en de mogelijkheden die bouwbedrijven ook te bieden hebben.

Meer woningen
Meer woningen