Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Mooiste trends van keramische tegels in 2021


Decoratieve keramische tegels zijn niet alleen duurzaam en praktisch materiaal, ze kunnen ook nog eens elke kamer onherkenbaar transformeren. Als vloerbedekking wordt meestal gekozen voor een keramische tegel met een reliëfoppervlak waardoor niemand kan uitglijden en vallen. Toch hoef je hier natuurlijk niet beslist voor te kiezen. Als je in 2021 een vloer van Ceramica vloertegels 60x60 wilt laten creëren in je woning dan is het juist van belang om rekening te houden met de nieuwste trends. In dit artikel kun je een paar voorbeelden van deze prachtige trends vinden.

Natuurlijk

De trend naar alomvattende natuurlijkheid raakte allereerst alle afwerkingsmaterialen, maar in het bijzonder verschenen er prachtige keramische tegels 2021 met een ongewoon ontwerp. Voel je vrij om opties te kiezen met een imitatie van de textuur van hout, elke natuursteen of marmer, zelfs beton, en wat nieuw is: metaal. Tegenwoordig imiteren keramische tegels het bovenstaande realistisch, wat bijdraagt aan de populariteit ervan. Soms geldt: hoe ruwer de textuur, hoe beter het er in het interieur uitziet. Extravagante en flitsende tegels zullen anno 2021 veel minder aanwezig zijn in het interieur van de keuken en badkamer aangezien juist gekozen wordt voor een natuurlijke look.Beton

Nadat moderne interieurstijlen als loft, hi-tech, minimalisme en zelfs art deco in de mode kwamen en versterkt werden, werd het noodzakelijk om concrete details en constructies na te bootsen. Feit is dat het leggen van natuurlijk beton niet alleen een heel moeilijke taak is, maar ook erg stoffig. Daarom is het gebruik van keramische tegels die echt beton nabootsen erg populair aan het worden in 2021. Dit is dan ook een geweldige optie en een optimale en gemakkelijke uitweg als je graag een betonnen vloer wilt in je woning die niet echt gemaakt is van beton.

Enorm

In het verleden was het niet bepaald trendy om te kiezen voor grote keramische tegels. Inmiddels is dit volkomen veranderd. Enorme tegels zijn nu juist erg modieus. Fabrikanten creëren zelfs volledige originele collecties die zijn gewijd aan keramische tegels van groot formaat. Het belangrijkste kenmerk van grote keramische tegels is hun onderscheidende vermogen om gecoate oppervlakken niet alleen een strengere, maar ook een meer verfijnde uitstraling te geven. Het grote formaat vereist echter altijd extra ruimte. In een kleine badkamer of keuken zijn de enorme tegels dan ook niet echt geschikt, maar wel in bijvoorbeeld een woonkamer, winkel of bedrijfspand.

Zeshoek

Tegenwoordig is zeshoek de meest modieuze vorm van keramische tegels. De populariteit van tegels in de vorm van een regelmatige zeshoek breekt in 2021 zeker alle records. De vormen van deze tegels en hun afmetingen kunnen hun traditionele assortiment binnen één collectie uitbreiden. Het is vermeldenswaard dat deze nieuwe zeshoek trend niets anders is dan een terugkeer naar de historische tradities van de 18e eeuw, terwijl een dergelijke vorm integendeel zeer wijdverbreid was. Trouwens, het wordt als ultramodieus beschouwd om grote zeshoekige porseleinen tegels op de vloer te gebruiken, vooral als je je interieur ontwerpen hebt in de vintage woonstijl.

Meer woningen
Meer woningen