Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Nieuwbouw in Amstelveen iets voor jou


In en om Amsterdam is vrijwel geen ruimte meer over om gloednieuwe huizen te bouwen. Neem bijvoorbeeld het speciaal aangelegde IJburg dat is vrijwel helemaal vol zit. Tijd om nog iets verder buiten de stad te kijken dus. Denk aan Amstelveen: is daar nog ruimte voor nieuwbouw?

Alle plussen van nieuwbouw

Een karakteristieke woning met veel iconische elementen in een pittoresk straatje: het is niet voor iedereen weggelegd. Neem het onderhoud of de stookkosten die de pan uit kunnen rijzen. Nee, voor veel mensen in nieuwbouw de perfecte oplossing. Energielabels die groener dan groen zijn en geen raamkozijnen die wegrotten na achterstallig onderhoud. Geen ongedierte over de vloer of het idee dat andere mensen in je huis gewoond hebben. ‘Lekker’ alles nieuw: daar valt echt wel wat voor te zeggen! Daarbij is een nieuwbouwwoning vaak een leeg canvas en kun je al jouw wensen gemakkelijk (laten) uitvoeren.Nieuwbouwprojecten zonder sfeer?

Voor veel kopers in een nieuwbouwproject echter ook niet alles. De gloednieuwe wijken die uit de grond worden gestampt, krijgen vaak een stempel opgedrukt van ongezellig, sfeerloos of het credo dat ze jarenlang een bouwput moeten wonen. De tijden dat nieuwbouwprojecten echter allemaal op elkaar lijken en geen sfeer in een wijk brengen, ligt echter gelukkig ver achter ons. Neem het nieuwbouwproject waar nu aan wordt gewerkt in Amstelveen: Hyde Park. Geïnspireerd op het Londense park met internationale allure is een makelaar Amstelveen druk in de weer met de nieuwe wijk. Meer dan 8.000 nieuwe bewoners kunnen hier namelijk gaan genieten van de prachtige architectuur, intieme pleintjes, brede boulevards met restaurants en hoogwaardige winkels. Of in Diemen, de gemeente met in 2019 de meeste nieuwbouw, bouwt men met Holland Park een kleine replica van de Amsterdamse binnenstad. Mét grachten en al!

Sfeervolle nieuwbouwprojecten

Niks sfeerloos dus, de nieuwbrouwprojecten anno 2022 zijn veelal duurzaam en bruisen van de hipheid en levendigheid. Elke hoek een laadpaal voor elektrische auto’s, daken vol zonnepanelen en koffietentjes met havermelk cappuccino’s dus! Zeker met de enorm hoge energieprijzen van nu, is het geen gek idee om in een nieuwbouwwoning te trekken.

Nieuwbouw in Amstelveen

Ook in Amstelveen wordt druk aan het huizentekort gewerkt met verschillende projecten, zoals Hollandse Meesters: ‘meesterlijk groen wonen in Amstelveen’. Met Eilands' Eigen wordt een kleinschaliger project uit de grond gestampt. In Eilands' Eigen komen circa 172 woningen te staan. Het leuke is de mix van rijwoningen aan het park tot vrijstaande woningen met royale tuin aan het water. Maar ook appartementen worden hier gebouwd. De verkoop is net gestart dus kijk hier zeker eens rond. Om ook hier naar eventuele opties te kijken, is het raadzaam om een makelaar in Amstelveen in de arm te nemen. Woon je al elders? Een huis verkopen Koog aan de Zaan lukt in de huidige markt zo. Laat je hier dan ook zeker bij informeren.

Meer woningen
Meer woningen