Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Nieuwe woning? Kleed niet alleen de muren en de vloeren aan


Als je gaat verhuizen, komt er veel op je af. Bij een nieuwbouwwoning soms nog meer dan bij een bestaande woning. Denk aan wat je op de vloer wil, wat tegen de wand, de keuken, de badkamer en de tuin. Toch vergeten we vaak de belangrijkste kamer van het huis. De slaapkamer

Staan de inrichting van de keuken en badkamer op elke lijstje vermeldt, de slaapkamer worden vaak overgeslagen. Terwijl dit de belangrijkste ruimte in je huis is.

Badkamerluxe versus nachtrust

Vloerverwarming, een regendouche, dubbele wastafel, condensvrije spiegels en uiteraard de mooiste tegels. Heel wat uurtjes spendeer je met het uitzoeken van je badkamer. En hoewel lekker douchen echt heel fijn is, kun je met een iets mindere luxe badkamer ook prima uit de voeten. Belangrijker namelijk is een goede nachtrust.
Niet alleen in de tijd van de verhuizing, maar ook daarna is goed slapen namelijk heel belangrijk. Daarmee vertellen we je vast niets nieuws. Maar wist je ook dat een goede nachtrust is essentieel is voor gezonde hersenen. En wist je dat we vaak wel lang genoeg slapen, maar dat door wetenschappers is aangetoond dat we geen goede slapers zijn. Ook jongeren slapen vaak te kort maar ook slecht, wat dan weer invloed heeft op de hersenontwikkeling.

Oorzaken

Enkele oorzaken van slecht slapen zijn piekeren, media gebruik, te weinig ontspanning of een slecht matras. Beter gaan slapen is vaak eenvoudiger gezegd dan gedaan. Toch heb je een aantal zaken direct in de hand. Zoals een goed matras. Wat voor matras bij je past is afhankelijk van een aantal factoren zoals je slaaphouding, je gewicht en of je alleen slaapt of niet.Een goed bed

Is je bed aan vervanging toe of kun jij eigenlijk wel wat beter slapen en uitgeruster wakker worden, koop dan liever een goed nieuw bed. Daarbij is de overweging een boxspring een goed idee. Boxspring zijn van origine zijn hotelbedden. Dit komt onder andere door het gemak waarmee een boxspring opgemaakt kan worden. Maar het is meer. Een boxspring zorgt altijd voor veel gemak, comfort en een luxe uitstraling. Maar daarnaast lig ook prettiger en zachter dan op een lattenbodem. En dat heeft weer als gevolg dat het je direct de ontspanning geeft die nodig is voor goed slapen. Een boxspring oogt overigens vaak erg luxe maar hoeft niet perse heel duur te zijn. Doordat een boxspring alles in één is, heb je niet nog een apart ledikant nodig. Hoe duur je het maakt ligt vaak aan de buitenkant. Een goedkope boxspring geeft je daarom ook een goede nachtrust.

Goed slapen

Hebben we het over goed slapen gaat het dus niet over de kwantiteit maar vooral over de kwaliteit; hoe effectief slaap je. Door te slapen zorg je er voor dat je hersenen weer kunnen reinigen. Je verwerkt de emoties van de dag en kunt beter onthouden wat je geleerd hebt. Door goed te slapen, kun je overdag alertere zijn, ben je vrolijker en positiever. Maar goed slapen heeft ook invloed op een aantrekkelijker uiterlijk, op je gewicht en je zin in seks. Daarnaast zijn goede slapers ook minder (vaak) ziek en leven ze gemiddeld langer. Belangrijke zaken in je leven dus. En eerlijk is eerlijk, belangrijker dan een mooie keuken of een luxere badkamer.

Meer woningen
Meer woningen