Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Onderhoud je nieuwbouw-woning


Wanneer je net in je nieuwe huis gaat, wil je dat alles er tiptop uitziet, vooral in de eerste paar weken. Het is daarom handig om genoeg materialen en gereedschap in huis te hebben, zodat je snel kan schakelen en kan repareren. In deze blog gaan we je vertellen wat er niet kan ontbreken in je huis.

Gereedschap

We kennen allemaal wel de bak met al het makita gereedschap. Gereedschap wat echt niet in je gereedschapskist kan ontbreken is een hamer, schroevendraaiers en kleine zagen. Als je deze materialen in huis hebt, kan je snel en gemakkelijk klusjes in en rondom je huis repareren. Veel klusjes kun je namelijk goed zelf doen, zolang je de juiste materialen in huis hebt en hoef je niet te wachten totdat er een specialist is. Andere materialen die niet kunnen ontbreken zijn een meetlint, waterpas en verschillende soorten tangen. Ook is het verstandig om een vaste en veilige plek in huis te hebben waar je deze gereedschapskist plaatst, zodat bijvoorbeeld kinderen er niet makkelijk bij komen.

Zagen

Naast de kleine materialen die gemakkelijk in een gereedschapskist passen, zijn er ook nog grote materialen zoals een zaag. Veel voorkomende zagen zijn decoupeerzagen, cirkelzagen en zaagtafels. Een decoupeerzaag is een zaag waarbij je je cirkels uit verschillende materialen kan zagen, zoals hout, metaal en kunststof. De decoupeerzaag is een zaag wat gebruikt wordt door veel doe-het-zelvers, omdat het veelzijdig en makkelijk in gebruikt is. Het verschilt per merk, maar de goedkoopste decoupeerzaag heb je al vanaf 45 euro en kan tot 550 Watt gaan. Waar een decoupeerzaag gemakkelijk vormen uit materialen kan zagen is een cirkelzaag ideaal geschikt om rechte lijnen uit te zagen, van zowel dun als dik materiaal. Daarnaast kan de zaag verschillende vormen tanden aannemen waardoor je grove tot fijne lijnen kan zagen. Tenslotte hebben we nog een tafelzaag. Een tafelzaag is een combinatie van een tafel en zaag in een. Hierbij kan je gemakkelijk grote oppervlaktes zagen en heb je altijd een tafel bij de hand om het erop te zetten.Er zijn verschillende groottes wat betreft gereedschapskisten, maar enkele gereedschappen kunnen niet ontbreken en moet je altijd in huis hebben, zodat je snel kan repareren als het nodig is. Dit zijn schroevendraaiers, hamers en kleinere zagen. Ook zijn er verschillende zagen die veel gebruikt worden door doe-het-zelvers, zoals een decoupeerzaag, cirkelzaag of zaagtafel.

Meer woningen
Meer woningen