Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Op deze manier maak jij een nieuwbouwwoning slimmer


Nederlanders maken hun woning steeds slimmer; apparatuur is vaker via bijvoorbeeld gesproken commando’s te bedienen. Een andere toepassing van slimme apparatuur is het creëren van een mogelijkheid om deze apparaten op afstand te bedienen, door bijvoorbeeld de thermostaat te verhogen als je onderweg naar huis bent. Investeren in een slimme woning biedt verschillende voordelen. Het vergroot het comfort thuis, zorgt voor gebruiksgemak en is een hele duurzame keuze. Daarbij kunnen slimme apparaten een woning veiliger maken; kijk eens naar de oplossingen van Doorbird. Met een slimme deurbel is het mogelijk op je mobiele telefoon of tablet te bekijken wie er aanbelt. Zeker op de late avond een veilig, prettig idee! Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning heb je de mogelijkheid deze direct slim, smart in te richten. In dit artikel lees je er meer over.

Denk vooraf na over de toepassingen van slimme apparatuur

Kijk eens bij een aanbieder als Smart en Duurzaam, om een beeld te krijgen van de slimme oplossingen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Ga je uitsluitend voor een slimme deurbel, of combineer je deze bijvoorbeeld met een slimme thermostaat? Door in kaart te brengen welke opties je tegenwoordig hebt, kun je voorafgaand aan de oplevering van de nieuwbouwwoning nadenken over de toepassing ervan. Dit is wenselijk, daar je mogelijk UTP-kabels door de nieuw opgeleverde woning moet trekken om de slimme apparaten aan te kunnen sluiten. Het is verstandig dit kort na de oplevering van de woning te doen, om te voorkomen dat een reeds afgewerkte wand op een later moment opnieuw moet worden opengehaald.Koppel de slimme apparatuur aan een systeem voor spraakbediening

Er zijn verschillende systemen beschikbaar, om apparatuur middels gesproken instructies te bedienen. Een goed voorbeeld ervan is Google Assistant. Door een commando te geven als “Hey Google, schakel de verlichting uit”, hoef je zelf niet meer naar de schakelaar aan de wand te lopen. Naast Google bieden ook Apple en onder meer Amazon een dergelijke assistent in huis aan. Deze assistenten maken het niet alleen mogelijk om gesproken instructies te geven aan de apparatuur in huis; je kunt er ook processen mee automatiseren. Dit regel je via de app op je telefoon of tablet. Het is verstandig vooraf voor één van deze systemen te kiezen, om daar vervolgens alle apparatuur aan te kunnen koppelen. Houd er rekening mee, dat niet alle slimme apparatuur aan ieder van deze systemen gekoppeld kan worden. Sommige apparaten zijn uitsluitend te koppelen met bijvoorbeeld de assistent van Google.

Voordelen van een slimme nieuwbouwwoning

Een slimme nieuwbouwwoning biedt gebruiksgemak, een groot comfort in huis en zorgt voor veiligheid. Daarbij staat de thermostaat of verlichting niet de hele dag aan; je automatiseert het. Dit draagt bij aan een lager energieverbruik in de woning.

Meer woningen
Meer woningen