Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Screens kopen? Deze tips zullen je helpen!


Als je bezig bent met het bouwen van een nieuw huis dan moet je natuurlijk aan allerlei zaken denken. Zo mag ook de zonwering niet vergeten worden. Het mooie weer zit er immers weer aan te komen, dus het wordt nu echt van belang om hiermee aan de slag te gaan. Zonwering kopen zal er namelijk voor zorgen dat je in de zomer niet met het zweet op het voorhoofd binnen zit televisie te kijken. De zon kan het uiteraard zeer warm maken in huis, maar dit zal niet meer het geval zijn als je ervoor kiest om screens te kopen en te plaatsen voor de ramen. Dit type zonwering zal namelijk het zonlicht en dus de warmte buiten houden, waardoor het comfortabel koel zal blijven in huis. Wil jij ook screens gaan aanschaffen? De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

Elektrisch vs handmatig

Voordat je screens gaat kopen is het verstandig om alvast uit te zoeken of je liever elektrische of handbediende screens wilt. Over het algemeen is een handbediende screen goedkoper, maar een elektrische screen zal je juist diverse voordelen bieden. Zo zal het eenvoudig zijn om deze screens te openen en te sluiten, terwijl je hiervoor niet eens naar buiten hoeft. Dit kun je namelijk gewoon vanuit je woon- of slaapkamer doen. Ook zullen de elektrische exemplaren lang meegaan, dit is vooral het geval doordat ze op een gestroomlijnde wijze open- en dicht gaan door de motor. Je motor zal tevens een lange levensduur hebben, vooral als je kiest voor een populair en geliefd merk. Daarnaast kunnen elektrische screens geïntegreerd worden in een smart home, wat niet mogelijk is met de handbediende varianten.

Elektrische bediening

Doordat de elektrische screens zoveel voordelen bieden ten opzichte van de handmatige soortgenoten is de kans groot dat je kiest voor de elektrische variant. Je zult dan nog een keuze moeten maken, er zijn namelijk meerdere bedieningsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een automatische bediening, wat dus werkt via het smart home systeem. Als je dit doet dan zou je de screens ook kunnen bedienen met een app op je smartphone of tablet. De elektrische exemplaren kunnen daarnaast ook bediend worden met een wandschakelaar, wat in de buurt van het raam zal moeten hangen. Dit is bovendien mogelijk met een eenkanaals afstandsbediening of een meerkanaals afstandsbediening.

Openen van het raam

Bij het kopen van screens moet je ook zeker rekening houden met het raam. Dit moet immers nog wel gewoon open kunnen. Kies je voor screens buiten? Dit zou er dan voor kunnen zorgen dat je het raam niet meer naar buiten open kunt doen. Gaan de ramen juist naar binnen toe open? Screens aan de buitenkant zullen dan natuurlijk geen probleem vormen. Dit biedt bovendien direct ook nog eens een voordeel. Bij ramen die opengaan naar binnen toe werkt de screen namelijk ook als hor. Insecten kunnen immers niet door de screen via het raam naar binnen toe gaan. Met name bij zipscreens is dit het geval.

Zipscreen vs screen

De zipscreen, het werd net al even genoemd. Dit is één van de twee soorten screens die beschikbaar zijn, het andere type is de normale screen. De zipscreen wordt overigens ook wel de ritsscreen genoemd. Het verschil tussen deze twee versies zit zich met name in het feit dat een normale screen alleen bevestigd is aan de boven- en onderzijde. Een zipscreen is juist ook aan beide zijkanten vastgemaakt. Dit is gedaan door middel van een soort ritsconstructie, waar dus de naam vandaan komt. Deze zipscreens zijn overigens wel wat duurder dan de normale screens.

Meer woningen
Meer woningen