Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Slimme keuzes voor een moderne keuken in jouw nieuwbouwhuis


Het moment is daar; je hebt een nieuw huis gekocht! En bij een nieuwbouwhuis past natuurlijk een moderne keuken het beste. Maar hoe pak je dit aan? Het is een plek waar we veel meer doen dan alleen koken en als je dan ook stijlvol wilt blijven, kan dat toch een uitdaging zijn. Wij helpen je op weg om de beste keuzes te maken om straks een keuken te kopen die perfect bij jou past!

Blijf neutraal

Zwart, wit en aardetinten zijn kleuren die veel voorkomen in een moderne keuken. Als je toch liever met warmere tinten wilt werken in de keuken, zou je ook kunnen kiezen voor een bordeauxrood of mosgroen. Bruintinten of een warme ondertoon grijs zien er ook geweldig uit. Maar waar het op neerkomt, is dat neutraal blijven de beste keuze is. Naast dat dit rust uitstraalt, creëert dit ook een strak beeld. Bij Brugman keukens en badkamers komt dit mooi naar voren in het uitgebreide assortiment, waar ze goed weten hoe je op een subtiele manier met kleur kan spelen.

Gebruik de ruimte

De moderne keuken draait om ruimte uitstralen. Het is belangrijk om genoeg beweegruimte en opbergruimte te hebben. Vaak kiezen we voor een groot kookeiland om op te koken en aan te zitten. Indien de ruimte het toelaat, kun je ervoor kiezen om planken met verlichting in plaats van bovenkasten te plaatsen. Een leuke tip is om aan de onderkant van de keuken met zwart te werken voor nog een ruimtelijker effect.Minimalistisch

Toch blijkt dat een moderne keuken draait om “less is more”. Niet zo zeer verschillende vormen en kleuren door elkaar, maar een paar grote accessoires die mooi aansluiten bij de rest. Kijk bijvoorbeeld naar de keukens van Brugman. Zij hebben een uitgebreid assortiment en je kunt hier ook een showroomkeuken kopen, mocht je daar interesse in hebben!

Combineer materialen


Het lijkt misschien niet zo, maar in een moderne keuken is heel veel mogelijk. Het hoeft niet saai te zijn en dat kun je bereiken door te spelen met meerdere materialen. Voor een keukenblad zijn kunststof, keramiek en composiet onder andere populair. Dit kan weer leuk gecombineerd worden met hoogglans of een houtlook. En beton is natuurlijk de keuze voor een stoere/industriële keuken.

Nu weet je waar je moet beginnen voor het kiezen van een nieuwe keuken. Het is een uitdaging, maar niet onmogelijk en niets is te gek bij een moderne keuken!

Meer woningen
Meer woningen