Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Tips voor het inrichten van een kleine keuken


Het is niet makkelijk om een kleine keuken praktisch, maar ook stijlvol in te richten. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te koken, maar dat je ook nog alle spullen een mooi plekje kunt geven? Grote kans dat je alle woonwinkels al hebt afgespeurd voor goede keuken ideeën, maar het blijft een lastige klus. In deze blog lees je een antal tips voor het inrichten van een kleine keuken, zodat je binnen no-time aan de slag kunt!

Opruimen, uitzoeken en sorteren

De eerste stap is ht opruimen, uitzoeken en sorteren van spullen. Het is zonde om spullen te bewaren die je toch nooit meer gebruikt. Hier is in een kleine keuken geen plek voor! Zoek alles uit en bewaar alleen wat echt nodig is. Sorteer alles ook meteen, dat is handig bij het inrichten. Kleine spulletjes kun je opbergen in een doos, kist of mandje. Dit staat een stuk netter en het hoeft niet breed uitgestald te staan.Gebruik veel wit

We weten allemaal dat een witte kleur de ruimte groter doet lijken. Dit geldt natuurlijk ook voor een keuken. Gebruik daarom een witte basis in de keuken. Hiermee bedoelen we witte muren en witte keukenkasten. Zo lijkt het niet alleen een stuk groter, maar ook lekker fris! Door de vaatwasser en oven in te bouwen houd je alles in dezelfde lichte kleur in de keuken en lijkt het groter.

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie kan voor veel licht zorgen in de keuken, wat de keuken weer groter doet lijken. Om deze reden is het slim om te kiezen voor shutters of jaloezieën. Deze laten veel daglicht naar binnen, maar zorgen er wel voor dat niet iedereen bij je naar binnen kan kijken. Is dat niet helemaal jouw maak? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een op maat gemaakt rolgordijn, in bijvoorbeeld een witte of beige kleur.

Meer woningen
Meer woningen