Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Tips voor het inrichten van een trendy kinderkamer


Het inrichten van de kamer van jouw kind is altijd een mooie uitdaging. Je hebt namelijk bij elke leeftijd weer andere zaken waar je rekening mee moet houden. Waar bij een babykamer veelal voor een rustgevende en functionele inrichting wordt gekozen, is het bij wat oudere kinderen juist leuk om een echte themakamer in te richten waar je kind blij van wordt. Maar hoe richt je nou een kinderkamer in die zowel functioneel, maar ook stijlvol is? Wij geven je een paar tips!

Creëer een warme sfeer met een plaid

Een eenvoudige manier om een warme, gezellige sfeer te creëren is het toevoegen van een plaid in een kinderkamer. Plaids zijn er in veel verschillende soorten materialen en kleuren. Kies in ieder geval voor een comfortabele plaid die ook past bij de uitstraling en kleuren van de kamer. Je kunt het plaid over een bed of stoel hangen, zodat het enerzijds als knus accessoire dient en anderzijds gebruikt kan worden tijdens de koudere dagen.

Een functionele, stijlvolle kledingkast

Een goed georganiseerde kinderkamer is erg belangrijk, en dat begint bij een functionele kledingkast voor alle kinderkleding. Kinderen groeien jaarlijks uit hun kleren, dus daarom is het essentieel om voor een kast te kiezen waar je niet alleen veel kleren in kwijt kunt, maar ook slim is ingedeeld. Denk bijvoorbeeld aan kasten met verstelbare planken en lades om de opbergruimte aan te kunnen passen naar de behoeften van je kind. Nog een handige tip is om de kleding die je kind(eren) het meest dragen op ooghoogte in de kast op te bergen, zodat ze er goed bij kunnen.Naast het functionele stuk, is het natuurlijk ook leuk om de kledingkast van je kind te laten passen bij het thema van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de kast en het toevoegen van kleurrijke kledinghangers of opbergmanden. Hiermee creëer je ook weer een praktische opbergplek.

Meer tips voor een stijlvolle en veilige kinderkamer

Naast bovenstaande tips om de kamer van je kind functioneel en stijlvol te maken, zijn er nog meer meubels die thuishoren in een kinderkamer. Ga hierbij voor meubels die passen bij de uitstraling van de kamer en zorg er ook voor dat ze veilig zijn voor de leeftijd van je kind. Kies bijvoorbeeld voor een bed met een frame en afgeronde hoeken, zodat je kind er niet makkelijk uit kan vallen en zich niet bezeert. Wil je meer tips om de rest van je huis ook tot een fijne omgeving te maken voor je kinderen? Lees dan hier hoe je van jouw huis een thuis creëert.

Meer woningen
Meer woningen