Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Dit gaat het worden in 2020: van superdouche tot Ibiza bad


 

Dit gaat het worden in 2020: van superdouche tot Ibiza bad

Ben jij voor een losse Bohemian inrichting of ga je meer voor strak en functioneel? Meer een type voor een speelse Herschel rugtas of een stoere Cowboysbag? Draag je regelmatig een paar stevige bergschoenen of sta je dagelijks op hakken? Wat dat met een badkamer te maken heeft? Alles. Je kiest de badkamer die bij jou past. In functie en stijl. We laten je weten wat de trend voor 2020 wordt.Voor het creëren van een badkamer geldt hetzelfde als voor de rest van je interieur. Begin met een moodboard. Je kent het plakken en knippen mogelijk wel van de televisie-programma’s over wonen. Dat is zo gek niet, want het maakt je bewust van wat je mooi vindt en wat je werkelijk nodig hebt. In meubelair, kleur, stijl en uitstraling. Bovendien kan een professional op het gebied van badkamerinrichting je naar aanleiding van je moodboard gericht adviseren. Dus even op zoek naar woonbladen of doe een rondje in de kiosk. Het is de moeite waard met een volle Kapten & Son huiswaarts te keren en je te laten inspireren.

Strakke witte badkamer is voorlopig passé

Als je je hoofd buigt over het inrichten van je badkamer moet je weten dat de strakke witte badkamer allang passé is. De exotische look is in en dat kan variëren van een gekleurde tegel tot een heuse Bohemian inrichting. Een beetje shabby chic eigenlijk. Wat zoiets betekent als kiezen voor kwaliteit en duurzame materialen, waar je gerust mee mag spelen. Denk aan handgemaakte tegels, een gekleurde wand of een vloer alsof je een Marokkaans paleis binnenstapt.

Ook de Ibiza style is nog altijd een eye catcher. Je hebt dan weliswaar geen buitendouche, maar het voelt wel zo als je in een zuidelijk aangeklede badkamer staat. In heldere kleuren (zee) gecombineerd met natuurtinten (zand). Lekker tropisch badderen.

Lekker stoer: robuust beton in de badkamer

Ga je meer voor strak en rustig dan is een robuust aangeklede badkamer misschien wel wat voor jou. Noem het de betonlook. Het is dan ook heel goed mogelijk om te kiezen voor een betonnen wastafel in combinatie met een houten badkamermeubel.
Het bad lijkt wel wat op z’n retour nu het douchen een upgrade heeft gekregen. Dat wil zeggen dat de douche niet langer meer alleen maar bestaat uit een thermostaatkraan en een douchekop, maar dat er meerdere functies aan die kraan gekoppeld zitten. Van stortdouche tot zachte regendouche. Een superdouche eigenlijk.

Spelen met spiegels en techniek

Volgens experts krijgen spiegels eveneens een multifunctionele taak. Denk aan spiegels met verwarming erin, led verlichting en zelfs een i-pod aansluiting, radio en klok. De techniek staat voor niets. En zo’n spiegel hoeft ook nog niet eens plat tegen de wand. Deze kan rond of in een ander vorm en los aan een ketting of een touw hangen. Wat een speelsheid en mogelijkheden.

Wat zich al eerder heeft ingezet, maar zich ook in de nieuwe trend laat zien zijn de zwarte accessoires in de badkamer. Van kraan tot aan de douchekop. En ook een zwarte wand is hot! Grote tegels in zwart doen het ook goed.
Plaats
Meer woningen
Meer woningen