Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Verhoog de waarde van je woning met een aanbouw


Wacht jij momenteel op de oplevering van een nieuwbouwwoning, of oriënteer je jezelf op de mogelijkheden binnen een project in de buurt? Bij de keuze voor een nieuwbouwwoning zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe werk je de wanden of bijvoorbeeld vloer van zo’n woning af? Ga je voor het laten stucen van muren, of kies je voor glasvliesbehang? Laat je de woning al bij het ontwerp ervan voorzien van een aanbouw met platdakraam, of besluit je deze aanbouw pas na de oplevering van de woning te realiseren? Dat laatste biedt het voordeel dat dit doorgaans goedkoper is; er wordt geen hoge marge over de aanbouw gerekend door de projectontwikkelaar. Tegelijkertijd maakt het je afhankelijk van een derde partij. Je loopt het risico dat deze derde partij naar de uitvoerder van het project wijst en andersom, bij eventuele fouten in de constructie.

Meer ruimte en licht in huis met een aanbouw

De keuze voor een aanbouw bij een nieuwbouwwoning is een hele interessante. Het biedt je meer ruimte op de plek waar je dit het hardst nodig hebt; op de benedenverdieping. Tuinen zijn bij nieuwbouwprojecten al snel tien tot zelfs vijftien meter diep. Een paar meter van deze tuin gebruiken voor een aanbouw kan een goed idee zijn. Je zit immers het grootste deel van het jaar binnen. Daarbij biedt een aanbouw je de mogelijkheid de lichtinval in de woonkamer te verbeteren, door deze van meerdere lichtkoepels te voorzien. Bij een tussenwoning is het niet mogelijk om ramen in de wanden ervan te plaatsen; met de lichtkoepels voorkom je dat de ruimte te donker wordt.

Lichtkoepels ook interessant voor bestaande bouw

Niet alleen huishoudens die zich oriënteren op de mogelijkheden voor een aanbouw aan een nieuwbouwwoning hebben baat bij een lichtkoepel. Ook voor eigenaren van bestaande bouw loont het om het laten plaatsen van deze lichtkoepels eens te overwegen. Het verbetert niet alleen de lichtinval in huis, maar zorgt ook voor een verbetering van de ventilatie. De lichtkoepels kunnen, logischerwijs afhankelijk van het model wat gekozen wordt, geopend worden. Het zorgt voor een ventilerende luchtstroom op de benedenverdieping.Hogere woningwaarde met een aanbouw

De investering in een aanbouw verdien je doorgaans terug, doordat de waarde van de woning toeneemt. De gemiddelde prijs per vierkante meter grond in de tuin ligt lager, dan de prijs per vierkante meter aan woning. Zoek de gemiddelde prijs per vierkante meter in jouw woonplaats eens op, om te kijken wat het effect kan zijn van de keuze voor een aanbouw aan de nieuwbouwwoning. Voornaamste voordeel ervan is logischerwijs dat je zelf profiteert van meer ruimte in de jaren dat je in de woning leeft.

Meer woningen
Meer woningen