Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Vijf dingen die je tegenwoordig een stuk meer ziet bij nieuwbouwwoningen


Het bemachtigen van een degelijke woning is tegenwoordig een aardige klus. Niet alleen financieel gezien hebben mensen enorme moeite bij het bemachtigen van een woning, maar ook qua persoonlijke voorkeur wil het vaak niet baten. Veel woningen voldoen toch nét niet aan alle eisen die jij aanvankelijk in je hoofd had. Bij nieuwbouwwoningen zal dit echter anders zijn!

Sinds de inwerkingtreding van het Bouwbesluit in 1990 zijn er namelijk een hoop nieuwe eisen gesteld aan woningen die gebouwd werden vanaf dat jaar. Deze nieuwe eisen hadden met name te maken met bouwnormen en dit bracht met zich mee dat de woningen vanaf 1990 van aanzienlijk hogere kwaliteit werden.Je ziet tegenwoordig dan ook erg goed het verschil tussen wat oudere woningen en nieuwbouwwoningen; zowel op financieel gebied als op het gebied van kwaliteit. In dit artikel zal ik je kort en kernachtig doornemen door vijf dingen die je tegenwoordig een stuk meer ziet bij nieuwbouwwoningen.

1. Regendouche

De regendouche, ook wel stortdouche genoemd, is een soort douche die erg een populariteit heeft gewonnen de afgelopen jaren en dit is niet zonder reden. Een regendouche kenmerkt zich door een breed en groot oppervlak van de douchekop, waardoor het net lijkt alsof het regent in de badkamer, heerlijk ontspannen dus. Een Regendouche kopen kan bijvoorbeeld bij Sanitairkamer, hier kun je allerlei soorten en maten vinden die precies bij jouw behoeftes passen.

2. Douchecabine

Met een douchecabine, eventueel in combinatie met een regendouche, heb je de ideale douche voor zowel ontspanning als privacy. Het grootste voordeel van een douche in een dergelijke cabine, is dat de rest van de badkamer kurkdroog blijft en dat alle warmte lekker in de cabine blijft. Bovendien is dit een stuk efficiënter qua ruimte oppervlak in vergelijking met bijvoorbeeld een inloopdouche.

3. Vaatwasser

Vroeger was het bezit van een automatische vaatwasser lang niet zo vanzelfsprekend. Tegenwoordig is een degelijke vaatwasser een must-have binnen de woning en het is dan ook ideaal vanuit het oogpunt van gemak en efficiëntie. Tegenwoordig zit een vaatwasser vaak al standaard ingebouwd in de keuken.

4. Quooker

Ook iets wat steeds vaker voorkomt in de keuken is een quooker. De quooker zit ingebouwd in de hoofdkraan van de keuken en de functie hiervan is dat je direct kokend water krijgt met een simpele draai aan de knop. Waterkokers zijn verleden tijd met de handige werking van een quooker.

5. Liften

Ook huisliften is iets wat vroeger überhaupt niet denkbaar was, maar tegenwoordig toch vrij regelmatig voorkomt in nieuwbouwwoningen. Een huislift is met name geschikt voor ouderen en gehandicapten die moeilijk de trap op komen zonder hulp. Ook in andere gevallen kan een huislift echter een mooie toevoeging zijn aan de woning.

Meer woningen
Meer woningen