Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Vijf tips voor een eco interieurontwerp in 2022


Wil je het uiterlijk van je huis veranderen? Tegenwoordig komt er veel bij kijken, vooral als je je huis op een milieuvriendelijke manier wilt verbouwen. Er worden altijd nieuwe vorderingen gemaakt op dit gebied, dus hier is je gids voor een planeetvriendelijk interieurontwerp in 2022. De onderstaande tips kunnen je namelijk helpen om beter op ons milieu te passen.

Kies de juiste materialen

Bij het plannen van elke vorm van renovatie is het zo belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Tegenwoordig weten we dat sommige materialen veel duurzamer zijn dan andere. Zoek daarom naar duurzamere materialen bij het kiezen van zaken als vloeren en meubels. Materialen zoals bamboe en kurk zijn uitstekend omdat ze snel groeien en kunnen worden geoogst zonder de oorspronkelijke plant te beschadigen. Dat maakt het heel gemakkelijk om na verloop van tijd te regenereren en te vervangen. Er zijn stoffen die ook beter zijn voor de planeet, zoals hennep, wol en linnen. Kies hiervoor bij kussens online kopen bijvoorbeeld.Hergebruik meubels

Kijk voordat je alle nieuwe meubels koopt of je iets niet kunt vinden dat past bij de rekening die al bestaat. Het is altijd leuk om kringloopwinkels af te struinen en een stuk te vinden dat perfect is voor je huis, zonder het hoge prijskaartje. Zelfs als het niet helemaal goed is, kun je het uiterlijk van het meubilair veranderen, zodat het precies goed is. Het is bijvoorbeeld supereenvoudig om meubels te schilderen, zodat het de juiste tint is voor je kleurenschema, of hardware te veranderen zodat het meer naar je smaak is.

Vermijd vluchtige organische stoffen

VOS, of vluchtige organische stoffen, zijn chemicaliën die bij kamertemperatuur verdampen. Het is bekend dat ze veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoofdpijn, misselijkheid, leverbeschadiging en in sommige gevallen zelfs kanker. Het probleem is dat ze vaak in veel renovatiematerialen worden aangetroffen. Je vindt ze bijvoorbeeld in verven, schoonmaakmiddelen, lijmen en meer. Je kunt de hoeveelheid VOS in je huis verminderen door de juiste materialen te kiezen. Ook eco dekbedden kunnen daarbij helpen, net zoals verven op de markt die VOS-vrij zijn. Andere verven met het label 'reukarm', evenals meubels die formaldehydevrij zijn, zullen ook helpen om je gezondheid en het milieu te beschermen.

Decoreer met planten

Als je een nieuwe look in je huis wilt creëren, is er niets groener dan planten als decor te gebruiken. Ze helpen bij het produceren van zuurstof en filteren schadelijke chemicaliën in de lucht. Bovendien voegen ze een beetje natuur toe aan je huis, wat er altijd goed uitziet. Je kunt zien waarom planten populairder worden dan ooit. Als je op zoek bent naar planten die goed zijn in het uitfilteren van chemicaliën, zijn bamboepalm of gerbera-madeliefjes uitstekende keuzes.

Koop bij lokale leveranciers

Het effect dat je interieur op de planeet heeft, is niet beperkt tot wanneer het bij u thuis is. Het zal effect hebben voordat het zelfs maar in de winkel is. Vraag je bij het kopen van iets voor je huis af waar het vandaan komt. Als het van verder weg komt, draagt het meer bij aan de uitstoot omdat het vervoerd moet worden. Probeer in plaats daarvan te zoeken bij lokale bedrijven om te vinden wat je nodig hebt. Je zult versteld staan van wat je kunt vinden, en je zult in staat zijn om het milieu te beschermen terwijl je een lokale winkel ondersteunt.

Meer woningen
Meer woningen