Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Vijf tips voor het renoveren van je huis met een klein budget


Een huis renoveren met een klein budget hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Sterker nog, je kunt zelfs lenen voor een verbouwing. Doe je dit liever niet? Je zult dan manieren moeten vinden om je renovatie wat goedkoper te maken. Als je het niet erg vindt om wat te klussen en rond te shoppen, kun je je huis duurder laten lijken dan het in werkelijkheid is, zonder de bank te verslaan. Hier zijn onze vijf beste tips om met een klein budget je huis de wow-factor te geven.

Focus op de badkamer en keuken

Concentreer je op het toevoegen van waarde aan kamers zoals de keuken en badkamer, want dit zijn kamers die je financiële beloningen opleveren op de dag van de verkoop. Je kunt veel positieve aanpassingen en wijzigingen aanbrengen in een keuken en badkamer, zelfs met een beperkt budget. Deze omvatten het vervangen van handgrepen op kasten, het repareren van tegels, het verwisselen van kranen en het toevoegen van een achterwand, lade-indelingen en extra opbergplanken. Als je keuken of badkamer lelijke kasten heeft, kan de ruimte er groezelig en verouderd uitzien. Gelukkig kun je ze eenvoudig verven zodat ze er weer helemaal hip en fris uitzien!

Start met goedkope oplossingen

Er zijn veel goedkope oplossingen die je in een huis kunt aanbrengen zonder dat je veel van je gezamenlijke rekening uit hoeft te geven. Maar zoek altijd naar manieren waarop je het meeste waar voor je geld kunt krijgen. Hier zijn twee budgetvriendelijke ideeën:

  • · Houten vloeren zien er geweldig uit, maar kosten een bom om geschuurd en gelakt te worden, dus kijk naar goedkopere opties zoals duurzame vloerverf om vloeren een opknapbeurt te geven.
  • · Schilder een kamer opnieuw met een frisse verflaag in een moderne kleur. Dit is een goedkope manier om een kamer of kamers een maximale impact te geven.


Doe zoveel mogelijk zelf

Als je handig bent met een verfkwast of een eenvoudige tegelklus kunt uitvoeren, doe deze klussen dan zelf om geld te besparen. Schakel altijd professionals in voor elektrische, loodgieters- en structurele werkzaamheden, vraag ten minste drie offertes aan en controleer de aanbevelingen. Je huiswerk maken kan betekenen dat je veel minder betaalt voor traditionele arbeid.Voeg slimme thuisfuncties toe

Als je renoveert om te verkopen, kan het toevoegen van slimme huisfuncties je huis aantrekkelijker maken voor een koper. Toch hoeft zo’n slim verlichtingssysteem bijvoorbeeld helemaal niet veel te kosten en ondanks de eenvoudige functies kun je nog steeds spelen met verschillende lichtstemmingen, de helderheid aanpassen en schema's instellen. Door minder dan 100 euro te geven, kun je je woning met deze functies slim maken.

Zoek de koopjes

Online veilingen en winkels zijn je vrienden als het gaat om het opknappen van een huis met een beperkt budget. Hoewel het wat meer tijd kan kosten om te vinden wat je nodig hebt, kun je honderden euro's besparen op armaturen en fittingen door uitlopende goederen of tweedehands materialen te kopen. Bij het renoveren van je huis moet je dus zeker tweedehandswinkels bij langs gaan!

Meer woningen
Meer woningen